Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Csicskáztatási ügy Celldömölkön – Úgy tűnik, rámozdult a rendőrség

Információink szerint egy 60 év körüli férfit használtak ki a Vas megyei kisvárosban a tartói.

Néhány nappal ezelőtt telefont kapott szerkesztőségünk. Olvasónk arról számolt be, hogy egy tipikus csicskáztatási esetbe botlott bele Celldömölkön.

Egy embertelen körülmények között élő, 60 év körüli férfi kért tőle segítséget, mondván, nem bírja magában tartani azt, ami vele történt.

Elmondása szerint már hosszabb idő óta kihasználják a tartói, ingyen dolgoztatják, a munkahelyén megkeresett pénzét elveszik, egy kalyibában tartják. Az ingatlanát már korábban trükkösen elvették tőle, több milliós hitelt vetettek fel vele.

Olvasónk elkísérte a férfit a celldömölki rendőrségre, ahol nem igazán mozdultak rá a történetre, így a szombathelyi kapitányságra jöttek, ahonnan visszaküldték őket Celldömölkre, de közben felhívták az ottani kollégákat, hogy foglalkozzanak az üggyel.

Ezek után történt is kihallgatás, de a bántalmazott férfi szerint valahogy pont a lényeg sikkadt el.

Ekkor fordultak lapunkhoz.

Mi összefoglaltuk, amit megtudtunk és ezt kérdéseinkkel együtt elküldtük a Vas megyei rendőrségnek.

Ezeket kérdeztük:


1. Megfelel-e a tényeknek olvasónk közlése?
2. Ha igen, akkor a celldömölki rendőrök miért nem foglalkoztak az üggyel?
3. Megtörtént-e a hivatalos feljelentés és mi szerepel benne?
4. Indult-e az ügyben rendőrségi büntetőügy?

Seffer Lilla megbízott sajtószóvivő ezt a választ küldte:

„A Celldömölki Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás gyanúja miatt folytat nyomozást, amelynek részleteiről nem áll módomban további felvilágosítást adni”.

Ezt egyelőre nehéz értelmezni, de azt jelzi, a rendőrség rámozdult az ügyre.

Ezt megerősítette több celldömölki olvasónk is, akiktől azt az információt kaptunk, hogy az egyenruhások a tegnapi napon megjelentek a helyszínen és láthatóan komolyan nekiálltak az ügy felgöngyölítésének.

Telefonon sikerült beszélnünk a sértettel is, aki megerősítette az olvasónk által elmondottakat, hozzátéve, hogy mindez 2020 októberében kezdődött, és időközben annyira megfélemlítették, hogy nem mert segítséget kérni.

A rendőrök most védelmükről biztosították, bármikor fordulhat hozzájuk, de azért még érezhetően tart a tartóitól.

Lapunk konzultált ügyvéddel is, aki azt javasolta, hogy személyiségvédelmi okokból és a férfi biztonsága érdekében egyelőre ne hozzunk nyilvánosságra több részletet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló