Csökken a folyók vízszintje, veszélyben Európa áramellátása

A vízenergiából származó villamos energia összességében 20 százalékkal csökkent. Félő, hogy ez még csak a kezdet.

Az Egyesült Királyságban a szárazság a fosszilis, nukleáris és napenergia-forrásokból származó energiatermelésre is hatással van. Ennek oka, hogy az erőművek és a napelemek sokkal rosszabbul működnek magas hőmérsékleten – írja az Euronews a BBC-re hivatkozva.

Európának alternatív források után kell nézni az ukrajnai háború miatt is. A vízenergia fontos energiaforrás Európa számára, de a folyók és víztározók vízhiánya jelentősen csökkenti a létesítmények villamosenergia-termelő képességét.

Olaszország az energiájának körülbelül 1/5-ét vízenergiából nyeri, de ez a mennyiség az elmúlt 12 hónapban mintegy 40 százalékkal csökkent.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek