Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az olimpiai bajnok Csollány Szilveszter oktatja a tornát a szombathelyi SEK-en

A sportoló azt mondta, ez teljesen más, mit az edzősködés.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új oktatója van a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központnak, az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok tornász Csollány Szilveszter tanítja a jövő testnevelő tanárait.

Egyetemi óraadó lett Csollány Szilveszter
ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely Facebook

- Egy teljesen szokatlan módon kezdődött számomra ez a kaland. Épp az egyik edzőteremben voltam, amikor odalépett hozzám az egyetem egy akkori végzős hallgatója, és azt kérdezte tőlem, hogy megadnám-e a számomat, mert a szombathelyi egyetemről keresnének. Persze, hogy megadtam. Aztán nem sokra rá érkezett is a hívás, hogy az egyetem vezetői azt szeretnék, ha én tanítanám a szertornát a hallgatóknak - mesélte a Nyugatnak Csollány Szilveszter.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A sportoló egyébként továbbra is a szomszédos Sopronban lakik, hetente egyszer tart órát az egyetemen, így ingázással oldja meg a dolgot.

Csollány azt mondja, hogy ez az első alkalom, hogy ebben a szerepkörben próbálja ki magát, de ő is és az egyetem vezetősége is elégedett lesz a munkával, akkor semmi akadálya a folytatásnak.

Egyetemi óraadó lett Csollány Szilveszter
ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely Facebook

- Az edzőködést csináltam már, de ez egy teljesen másfajta munka. Itt azt kell megtanítanom, hogy hogyan tanítsanak egy egy elemet a diákoknak a leendő tanárok. Hogyan segítsenek be. Milyen izmokat kell fejleszteni ahhoz, hogy végrehajtható legyen egy feladat. Bár a két műfaj, az edzősködés és az oktatás, nehezen összehasonlítható de talán azt mondanám, hogy ez a nehezebb. Mindenesetre most nagyon élvezem és bízom benne, hogy hosszútávon tudunk majd együtt dolgozni az egyetemmel.

Csollány első félmaratonját Szombathelyen futotta

A hétvégén rendezték meg a Savaria Félmaraton futóversenyt, ahol Csollány Szilveszter is rajtvonalhoz állt és sikeresen teljesítette a 21 kilométeres távot.

Savaria Félmaraton
Nagy Zoli
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés