Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az olimpiai bajnok Csollány Szilveszter oktatja a tornát a szombathelyi SEK-en

A sportoló azt mondta, ez teljesen más, mit az edzősködés.

Új oktatója van a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központnak, az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok tornász Csollány Szilveszter tanítja a jövő testnevelő tanárait.

Egyetemi óraadó lett Csollány Szilveszter
ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely Facebook

- Egy teljesen szokatlan módon kezdődött számomra ez a kaland. Épp az egyik edzőteremben voltam, amikor odalépett hozzám az egyetem egy akkori végzős hallgatója, és azt kérdezte tőlem, hogy megadnám-e a számomat, mert a szombathelyi egyetemről keresnének. Persze, hogy megadtam. Aztán nem sokra rá érkezett is a hívás, hogy az egyetem vezetői azt szeretnék, ha én tanítanám a szertornát a hallgatóknak - mesélte a Nyugatnak Csollány Szilveszter.

A sportoló egyébként továbbra is a szomszédos Sopronban lakik, hetente egyszer tart órát az egyetemen, így ingázással oldja meg a dolgot.

Csollány azt mondja, hogy ez az első alkalom, hogy ebben a szerepkörben próbálja ki magát, de ő is és az egyetem vezetősége is elégedett lesz a munkával, akkor semmi akadálya a folytatásnak.

Egyetemi óraadó lett Csollány Szilveszter
ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely Facebook

- Az edzőködést csináltam már, de ez egy teljesen másfajta munka. Itt azt kell megtanítanom, hogy hogyan tanítsanak egy egy elemet a diákoknak a leendő tanárok. Hogyan segítsenek be. Milyen izmokat kell fejleszteni ahhoz, hogy végrehajtható legyen egy feladat. Bár a két műfaj, az edzősködés és az oktatás, nehezen összehasonlítható de talán azt mondanám, hogy ez a nehezebb. Mindenesetre most nagyon élvezem és bízom benne, hogy hosszútávon tudunk majd együtt dolgozni az egyetemmel.

Csollány első félmaratonját Szombathelyen futotta

A hétvégén rendezték meg a Savaria Félmaraton futóversenyt, ahol Csollány Szilveszter is rajtvonalhoz állt és sikeresen teljesítette a 21 kilométeres távot.

Savaria Félmaraton
Nagy Zoli

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport