Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtöktől már szinte mindent lehet (használni) a szombathelyi Csónakázótó körül

732,7 millióból újult meg a város zöld szíve, és ezzel együtt véget ért az IVS3-projekt is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az IVS3-projektzáró csótói megállójánál volt szalagátvágás, területbejárás,

politikussimogató

, aztán ment is tovább a városnéző busz az Illés Akadémiához.

IVS 3 projektzáró - Csónakázótó
Mindenki happy
Garai Antal Atom

Hende Csaba honvédelmi miniszter feltűnően jó hangulatban tartott beszédet a Csónakázótó új hídja előtt. Jól ismeri ezt a területet, hiszen 56 éve lakik a szomszédos utcában, még a régi téglagyár kéményének felrobbantását is látta. A nosztalgiázás után persze a lényegre tért, és az ilyenkor szokásos Szombathely fejlődik-szlogenek után elmondta, az IVS3 legfontosabb része a Mesevár óvoda felújítása volt, mert az ovi legalább annyira fontos, mint a sport.

Igaz, volt némi kikacsintás is a beszédében, hiszen szóba került a Markusovszky Kórházra elköltött 12 milliárd, az MSH átadása és az uszoda fejlesztése is, ami a renováció mellett egy új medencével fog bővülni, szóval örülhet a helyi vízilabdasport. Végül a honvédelmi miniszter megválaszolta a nap kérdését Hidat neveztek el Hende Csabáról a szombathelyiek 2015. August 26. 09:16 , így most már tudjuk, azért van ott az új híd ahol, mert ott van legközelebb egymáshoz a két part.

IVS 3 projektzáró - Csónakázótó
A város zöld szívében
Garai Antal Atom

2015 az építés és a Kecske éve

Puskás Tivadar polgármester egy

új időszámítást vezetett be

a város életében, így 2014 az építkezés, míg 2015 az építés éve lett, és ennek keretében most megújult a város zöld szíve. A szigetre most már a mentő bármikor behajthat, van közvilágítás a tó körül, vizes játszótér, futótalaj, stég, napozóágyak és a többi, mindezt a teljesség igénye nélkül. Kiderült az is, hogy a Vas Megyei Horgász Szövetség felajánlotta a segítségét, így például ők is jobban odafigyelnek, és szólnak, ha valaki rongálna, a polgármester pedig egy szerződésben teljesítené ki ezt az együttműködést. A Mesevár oviról elmondta, hogy bár nem óvodának épült, hamar kedvelt lett a városban.

IVS 3 projektzáró - Csónakázótó
Puskás Tivadar vállára angyal ült
Garai Antal Atom

Mi mikor nyit?

Illés Károly alpolgármestert a beszéde után a részletekről kérdeztük, így most már tudjuk, hogy csütörtöktől a csónakkölcsönzés és a nyilvános WC is üzemel. A kávézó valóban az IVS3-projekt része, hiszen kellett a projekthez egy magántőkés beruházás is, és a kávézóra sem kell sokat várni, a tervek szerint 2-3 héten belül megnyitja kapuit ez a hely. A biciklitárolókról annyit mondott, hogy már megrendelték ezeket, és nagyjából 2 hét múlva érkezhetnek meg, és kerülhetnek kihelyezésre.

IVS 3 projektzáró - Csónakázótó
A szigetet is szemlézték
Garai Antal Atom

Ezeket kaptuk 732,7 millióért:

 • Kenderesi utcai parkoló,
 • Nyilvános WC (mozgássérülteknek is),
 • Akadálymentes rámpa,
 • Csónakkikötő,
 • Horgászstégek,
 • Horgászállások,
 • Árpád utcai parkoló,
 • Vizes játszóhely,
 • Ivókút,
 • Rendezvénytér,
 • Akadálymentes híd,
 • Napozóterasz.
 • IVS 3 projektzáró - Csónakázótó
  További csodálatos képeinkért klikk a fotóra
  Garai Antal Atom
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés
  Hirdetés
  Tovább az oldalra