A Csónakázótóra néznek majd Szombathely legújabb hoteljének ablakai

Merthogy a tervek szerint nemsokára gazdagodik a város egy prémium kategóriás szállodával.

Tavaly decemberben írtunk először róla, hogy egy a város tulajdonában lévő területen prémium kategóriás szálloda épülhet a nem is olyan távoli jövőben. Megpróbáltunk ismét utánajárni, a felmerülő kérdéseket tisztázni. Egyelőre sok a megválaszolatlan kérdés, de egy-két hónapon belül sokkal okosabbak leszünk.

Az biztosnak látszik, hogy Szombathelyen hiány van a minőségi szállások terén: ha valamilyen sportesemény, vagy egyéb fontos rendezvény van a városban, a legtöbbször Sárváron, vagy Bükfürdőn kénytelnek szobát foglalni az ide érkezők. Ez egyrészt nem jó egy nyolcvanezres város presztizsének, másrészt úgy néz ki, valóban van egy betömetlen piaci rés. Ezt igyekszik most kihasználni a Szova, azon keresztül pedig a város. Ez egyébként beleillik a Szova hosszú távú stratégiájába, ami többek között a saját lábas projektekre és a piacra való belépésre épít.

Na de mit lehet tudni a leendő hotelről?

A Tófürdő területén, a mostani parkoló helyén tervezik megépíteni a minimum négy csillagos szállodát, ami 82 szobás lesz, ablakai pedig a Csónakázótóra néznek majd. Száz férőhelyes mélygarázs épülne majd a hotel alá. Információink szerint létezik már konkrét terv és megvalósíthatósági tanulmány is.

Egyelőre titkosak a látványtervek, mi ilyennek képzeljük - kattintásra nagyobb lesz
Nyugat.hu

Mibe kerül ez nekünk?

Egyelőre semmibe, aztán majd kiderül. Az a terv, hogy a város adja a szálloda területét, most pedig leendő üzemeltetőt keresnek. Nem tudni még, ki építi fel és kit milyen költségek terhelnek majd az épülettel és annak megvalósításával kapcsolatban.

Most az a legfontosabb, hogy legyen aláírt hosszú távú szerződés egy üzemeltetővel, mert az lesz a garancia arra, hogy a szálloda valóban működni fog és pénzt hoz a városnak. A Szova egy a szakmában piacvezető budapesti céget bízott meg azzal hogy keressen leendő üzemeltetőt, remélhetőleg egy nagy és ismert szállodalánc fog Szombathelyen befektetni. Az egész szállodaprojekt amúgy körülbelül másfél milliárd forintból hozható tető alá.

A júniusi közgyűlés elé már konkrét ajánlatot, vagy ajánlatokat visznek be, ott eldőlhet végre, ki fogja megépíteni és vinni az üzletet és azt is, hogy milyen konstrukciókkal. Addig viszont semmi többet nem tudhatunk, eddig is mindent zárt ajtók mögött tárgyaltak. Sajnos nehéz információhoz jutni, pedig sokakat érdekelne a város egyik legszebb övezetének sorsa.

Fantáziánk élénk, ilyennek tippeljük a leendő mélygarázzsal - kattintásra nagyobb lesz
Nyugat.hu

Minek ez a fene nagy titkolózás?

Nagyon egyszerű: üzleti titok, aminek meglepő módon üzleti okai vannak: mivel a Szova itt szabad versenyben, a piaci résztvevőkkel áll tárgyalásban, nem érdeke, hogy túl sok információ idő előtt kitudódjon.

Mikor lesz kész? Mikor látunk terveket?

Ha eldőlt a befektető személye, akkor minden bizonnyal fel is gyorsulnak majd az események, mivel a szálló logikusan csak akkor hoz pénzt az üzemeltetőjének is, ha megnyit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet