Csónakkal csempészték be az illegális bevándorlókat Magyarországra

A tunéziai férfi most állt bíróság elé.

A Nagykanizsai Járásbíróság a szerdán tartott előkészítő ülésén jogerős ítéletet hozott annak a letartóztatásban lévő ukrán férfinek az ügyében, aki társaival embereket csempészett Szlovéniába és Ausztriába.

Közleményükben azt írták, a tunéziai vádlott 2020. június 27. és 2020. szeptember 14. között rendszeres vagyoni haszonszerzés céljából több ismerősével együttműködve az Európai Unióba beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező embereket csempészett át.

Az illegális határátlépőket csónakkal hozták át a Mura folyón Horvátországból Magyarországra, Muraszemenye közelében egy rejtekhelyen ideiglenesen elhelyezték őket, biztosították az élelmezésüket.

A Szlovéniába, valamint Ausztriába való kijuttatásukban a vádlott úgy működött közre, hogy több alkalommal, bérelt személygépkocsikkal a szállítók előtt haladva biztosította az utat.

A közlemény szerint a férfi elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A Nagykanizsai Járásbíróság folytatólagosan társtettesként elkövetett embercsempészés miatt 5 év börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarország területéről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló