Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csütörtök este minden kiderül: jönnek a felvételi ponthatárok

8 órakor eldől, hogy kik kezdhetik el egyetemi tanulmányaikat ősszel.

Csütörtök este 8-kor hirdetik ki az idei felvételi ponthatárokat, tehát az egyetemre jelentkező diákok ekkor tudhatják meg, hogy felvették-e őket és elkezdhetik-e tanulmányaikat a felsőoktatásban idén ősszel. Ahogy eddig, úgy most is elérhetők lesznek a pontszámok a Felvi.hu-n, illetve SMS-ben is kapnak értesítésrt a felvételizők – emlékeztet a Telex.

Az idei felvételin is 500 pont a maximum, ez így áll össze:

 • 200 pont járhat a középiskolai teljesítmény és az érettségi eredmények átlagára
 • 200 pont járhat két olyan tantárgy érettségijére, amit az adott szakon meghatároztak
 • 100 pont járhat az emelt érettségiért, nyelvvizsgáért, tanulmányi versenyeken elért eredményekért
 • Egyébként több olyan szak is van, melynél már korábban meghirdették azt a minimum-ponthatárt, amit az állami ösztöndíjas helyekért kell elérni. Ilyen például néhány gazdasági és orvosi képzés, a népszerű kommunikáció és médiatudomány, valamint néhány bölcsészképzés.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos