Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csütörtök este minden kiderül: jönnek a felvételi ponthatárok

8 órakor eldől, hogy kik kezdhetik el egyetemi tanulmányaikat ősszel.

Csütörtök este 8-kor hirdetik ki az idei felvételi ponthatárokat, tehát az egyetemre jelentkező diákok ekkor tudhatják meg, hogy felvették-e őket és elkezdhetik-e tanulmányaikat a felsőoktatásban idén ősszel. Ahogy eddig, úgy most is elérhetők lesznek a pontszámok a Felvi.hu-n, illetve SMS-ben is kapnak értesítésrt a felvételizők – emlékeztet a Telex.

Az idei felvételin is 500 pont a maximum, ez így áll össze:

 • 200 pont járhat a középiskolai teljesítmény és az érettségi eredmények átlagára
 • 200 pont járhat két olyan tantárgy érettségijére, amit az adott szakon meghatároztak
 • 100 pont járhat az emelt érettségiért, nyelvvizsgáért, tanulmányi versenyeken elért eredményekért
 • Egyébként több olyan szak is van, melynél már korábban meghirdették azt a minimum-ponthatárt, amit az állami ösztöndíjas helyekért kell elérni. Ilyen például néhány gazdasági és orvosi képzés, a népszerű kommunikáció és médiatudomány, valamint néhány bölcsészképzés.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos

  Tovább az oldalra