Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Négy év után hétfőn elkezdődnek a bírósági tárgyalások Czeglédy Csaba és a Human Operator ügyében

Az ügy érdekessége, hogy Czeglédy nem lesz vádlott, de a cég több mint húsz volt alkalmazottja igen.

Czeglédy Csaba ellen nem folyik bírósági eljárás, így ő már nem vádlott – mondta kérdésünkre jogász segítőnk.

Hogyan lehetséges ez?

Áprilisban Czeglédy a DK európai parlamenti képviselője lett Czeglédy Csaba rajta lesz a DK európai parlamenti listáján 2019. April 11. 09:05 , és ezzel mentelmi jogot szerzett. A bíróság ekkor felfüggesztette Felfüggesztette a bíróság a Czeglédy Csaba elleni eljárást 2019. April 26. 16:27 az ellene folyó eljárást, de kérték is a Nemzeti Választási Bizottságot (NVB), hogy vegyék el Czeglédy mentelmi jogát.

Az NVB azonban elutasította Nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát a választási bizottság 2019. May 07. 21:19 a kérést, erre a bíróság megszüntette az eljárást Megszüntette a bíróság a büntető eljárást Czeglédy Csabával szemben 2019. May 09. 12:10 Czeglédy ellen, az nem világos, hogy dönthettek volna-e úgy is, hogy az eljárás továbbra is felfüggesztve marad.

Az új büntetőeljárási törvény homályosan fogalmaz

A Human Operator volt székháza a Puskás Tivadar utcában
Kovács Dávid

Jogász segítőnk szerint, ha a bíróság csak felfüggesztette volna az eljárást, egyszerűen csak folytatni kellene. De mivel megszüntették az eljárást, már csak újraindítani lehet.

Hankó faragó Miklós, Czeglédy ügyvédje a hvg.hu-nak azt mondta , gyakorlatilag a gyanúsításig kellene visszamenni és onnan, szinte elölről kezdeni az egész eljárást.

Mi tesszük hozzá, hogy az eljárás már 2015-ben elindult, Czeglédyt 2017 júniusában vették őrizetbe, másfél évet töltött előzetesben, idén februárban, tehát közel négy évvel az ügy indulása után emeltek vádat ellene Vádat emelt az ügyészség Czeglédy Csaba és társai ellen 2019. February 04. 09:07 és vádlott társai ellen. Vagyis, az eljárás újraindítása évekig tartana.

A többi vádlott tárgyalása hétfőn elkezdődik

A büntetőeljárást azonban csak Czeglédy ellen szüntette meg a bíróság, a Humán Operator volt munkatársai ellen zajló eljárások azonban folytatódnak nem. Így most az a helyzet állt elő, hogy

Czeglédy ellen nem folyik eljárás, de a többi, több mint húsz vádlott tárgyalása hétfőn elkezdődik.

Egy részüknek hétfőn kell megjelennie a szegedi bíróságon. A tárgyalást négy naposra tervezik, a többiek szeptemberben állnak bíróság elé. Információink szerint egyébként szolidaritásból hétfőn Czeglédy Csaba is ott lesz a szegedi bíróságon a hallgatóság soraiban.

Korábban kilenc vádlott vádalkut kötött A Czeglédy ügy kilenc vádlottja beismerte tettét 2019. February 05. 11:20 , hétfőn kiderül, hogy a többiek közül hányan lesznek erre hajlandóak. Ha nem köt mindenki vádalkut, vagy a bíróság nem mindenki vádalkujáét fogadja el, akkor a későbbi ítélet a vádalkut megkötőkre is érvényes lesz.

A többi hétfőn kiderül.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra