Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Czeglédy Csaba az előzetesből is sajtópert nyert a Ripost ellen

A kormányhoz közeli média le is hozta a helyreigazítást, a kifogásolt cikk megjelenésekor Czeglédy már előzetesben volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Czeglédy Csabát július 13-án vette őrizetbe az ügyészség, három nappal később a kormánypárti Ripost című napilapban megjelent cikkben úgy írtak róla, mint aki bizonyítottan bűncselekményt követett el. Czeglédy perelt, a Fővárosi Törvényszék csütörtöki, azaz augusztus 24-i ítéletében igazat adott neki - írja a sztarklikk.hu .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Ripostot helyreigazításra kötelezték, ezt kell megjelentetniük:

Helyreigazító közlemény: 2017. június 16. napján a RIPOST (nyomtatott) napilap II. évfolyam 138. számának címlapján és 3. oldalán megjelent az "Így nyúlta le a diákok pénzét Botka ügyvédje" című cikkünkben jogerős bírósági ítélet hiányában valótlanul jelöltük meg és híreszteltük dr. Czeglédy Csaba ügyvédet bűncselekmény elkövetőjeként.

Czeglédy korábban is több sajtópert nyert a kormánypárti lapok ellen, legutóbb július elején, akkor a PLT szombathelyi lapjait, a Vas Népét, a vaol.hu-t és a Szombathelyi7Napot marasztalta el Czeglédy Csaba előzetesben van, de azért újabb sajtópert nyert a Vas Népe, a vaol.hu és a Szombathelyi7Nap ellen 2017. July 06. 19:38 a bíróság.

Czeglédy előzetes letartóztatása óta a kormánypárti lapok, köztük a szombathelyiek is tényként kezelik a bűnösségét, pedig még nincs jogerős ítélet. A kormánypárti sajtó valóságos propaganda hadjáratot folytat, úgy tűnik, az ügyészség jóváhagyásával. A törvények értelmében folyamatban lévő ügyről tilos információkat kiadni, de úgy látszik, a rendszer valahol szivárog, és az egyoldalú információk a kormánypárti sajtóhoz jutnak el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés