Czeglédy Csaba: Karácsony Gergely sofőr nélkül Szombathelyre sem találna el magától

A Szombathelyen nyertes képviselőjelölt keményen nekiment Karácsony Gergelynek. Megkérdeztük, miért tette, s hogy képzeli eztán a szövetségesekkel együttműködést?

Szombathelyen az előválasztáson a DK-s Czeglédy Csaba nyert Hivatalos: Czeglédy Csaba, a DK jelöltje nyerte a szombathelyi előválasztást 2021. September 29. 19:20 Ungár Péter (LMP, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, Momentum, ÚK) - előtt, akit Karácsony Gergely is támogatott.

A választókerületben a miniszterelnök-jelöltek versenyében Dobrev Klára (DK) nyerte, Karácsony a második lett.

Czeglédy Csaba péntek reggeli Facebook-posztjában keményen nekiment Karácsony Gergelynek. Ezt írta:

"Az országos előválasztás első fordulóját Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje nyerte.

A legtöbb pénzből kampányoló Karácsony Gergely, aki sofőr nélkül még Szombathelyre sem találna el magától, jócskán lemaradva csupán a második helyen végzett, vidéken csúfosan leszerepelt. *

Márki-Zay Péter nagy meglepetésre, de megérdemelten a harmadik helyet szerezte meg, gratulálok mind neki, mind csapatának, elképesztően sokat dolgoztak.

Karácsony Gergely is gyakorlatilag amiatt erőltette, hogy két fordulós legyen a miniszterelnök-jelölti előválasztás, nehogy véletlenül Dobrev Klára nyerjen, amikor még 5-6 jelölt versenyez.

Azt a szabályt alkották meg - maga Karácsony is -, hogy a második fordulóba a három legerősebb jelölt kerüljön be, és a választók döntsék el, hogy ezen három jelölt közül ki nyerjen.

Karácsony azonban most éppen ezen szabályokon akar a saját maga érdekében változtatni azzal, hogy el akarja érni, ne három, hanem csupán kettő jelölt versenyezzen a második fordulóban. Úgy akarja csűrni-csavarni, hogy a végén ő nyerjen, mert azt hiszi, hogy ez jár neki.

Ne vegye el az érdemi választás lehetőségét a kormányváltást akaró választóktól!

Bátorság és küzdeni tudás nélkül akar Hazánk miniszterelnöke lenni?"

Lapunk megkérte Czeglédy Csabát, hogy segítsen értelmezni a Facebook-bejegyzésben leírtakat.

A bejegyzéssel szerinte szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy ne „mutyiszagú, füstös szobákban történő egyeztetéseken” dőljön el az előválasztás – utalt arra, hogy Karácsony és Márki-Zay között megkezdődött az üzenetváltás az esetleges visszalépésekről.

Czeglédy szerint Karácsonynak vennie kell a bátorságot arra, hogy megméretteti magát és meggyőzi az embereket, hogy érdemes rá szavazni, annál is inkább, mert áprilisban a választás vidéken fog eldőlni, ahol Dobrev sokkal jobban szerepelt, mint Karácsony.

Arra is rákérdeztünk, hogyan gondolja az ellenzési együttműködést, ha ilyen hangnemben posztol egy esetleges közös miniszterelnök-jelöltről. Czeglédy úgy gondolja, élesedni fog a kampány az előválasztás következő szakaszában, de ez nem jelenti azt, hogy a felek ne tudnának később gond nélkül együttműködni.

* Eredetileg ez a mondat szerepelt a bejegyzésben: „A rendkívül nagy arccal, legtöbb pénzből kampányoló Karácsony, aki sofőr nélkül Szombathelyre sem találna el magától, vidéken csúfosan leszerepelt.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet