Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A kormánypárti Origo helyreigazítása megmutatja, hogyan manipuláltak a Czeglédy-ügyben

Kiderültek a valós tények is. A lapot a bíróság kötelezte arra, hogy javítsák ki hibás cikkeiket.

Az elmúlt napokban több hír is megjelent arról, hogy az országgyűlés bírósági ítélet, sőt, vádemelés nélkül akarja kimondani az előzetesben lévő Czeglédy Csaba bűnösségét. Az előterjesztést már több parlamenti bizottság is tárgyalta és a fideszes többség szavazatával el is fogadták.

A Fidesz által benyújtott határozati javaslat azonban nem csupán Czeglédy ügyében mondja ki a bűnösséget a bírósági szakasz előtt, hanem megnevezi felelősként az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót. Sőt, felkéri a kormányt, hogy ha a cég pénzéből nem lehet elintézni a kártalanítást, akkor tegyék azt a DK és az MSZP költségvetési támogatásából.

Az előterjesztők egyike Hende Csaba országgyűlési képviselő volt.

Péntek délután aztán az Origo közölt le egy helyreigazítást , igaz, jól eldugták, és ebből kiderül, hogy a kormánypárti sajtó milyen valótlanságokat írt az ügyről, és az is, hogy a parlament hány károsult és mekkora kárösszeg miatt készül erre, a jogállamban példátlan lépésre. A helyreigazításra egyébként a bíróság kötelezte a nyíltan kormánypárti Origót.

A helyreigazítás alapjául szolgáló, augusztusi Origo-cikk azt állította, hogy:

 • a Czeglédy Csaba által vezetett Human Operator Zrt. az iskolaszövetkezeti diák tagok nevén valójában azok szüleit foglalkoztatta és azt is bebiztosította, hogy egy lebukás esetén ne őt, hanem a szövetkezeti vezetőket vegyék elő a hatóságok.
 • Czeglédy, aki a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Human Operator igazgatósági elnöke, ajánlatot tett a DiákÉsz elnökének, hogy ügyvédi letétben történjen meg az elmaradt fizetések teljesítése.
 • Ezzel szemben az történt, hogy:

 • Czeglédy Csaba, mint Human Operator Zrt. igazgatósági elnöke az MTI Országos Sajtószolgálat által 2017. július 28. napján 09:08 perckor kiadott a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) 2017. július 28. napján kelt közleménye alapján vette fel a kapcsolatot a 11 fő károsultat képviselő Fiák és Társai Ügyvédi Irodával, a DiákÉSZ elnökének semmilyen ajánlatot nem tett.
 • Az Origo annak az állításának is teret adott, hogy:

 • Több millió forintot keres még mindig Czeglédy.
 • Ezzel szemben az történt, hogy:

 • Czeglédy Csaba nem keres több millió forintot, 2017. június 13. napján zárolták a Human Operator Zrt. számláját, ezért már a 2017 májusi fizetését sem kapta meg.
 • Az Origó azt is írta, hogy:

 • A károsultak száma meghaladja az ezer főt , a követelésük mértéke pedig megközelíti a százmillió forintot .
 • Ezzel szemben a valóság az, hogy:

 • a DiákÉSZ 2017. július 28. napján kelt közleménye alapján a károsultak száma nem haladja meg az ezer főt, hanem 11 fő , a követelésük mértéke pedig nem közelíti meg a százmillió forintot, hanem mindösszesen 802.822,- Ft.
 • Az Origo abban is hibázott, hogy azt állította - ami egyébként igaz is -, hogy Czeglédy Csaba, mint helyi önkormányzati képviselő részére a szombathelyi önkormányzat továbbra is utalja a képviselői fizetését, ezt azonban olyan hamis színben tüntette fel, mintha Czeglédy Csaba előzetes letartoztatásának ténye jogi akadálya lenne a képviselői fizetésének átutalásának.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra