Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az igazságügyi nyelvész szakértő szerint nem Czeglédy Csaba az "ördög ügyvédje"

Czeglédy viszont feljelentést tesz, mert a bebörtönzése alatt postázott levelét is felhasználták a vizsgálathoz.

Mint mi is megírtuk, nemrég gyanúsítottként hallgatták ki Czeglédy Csabát gyanúsítottként hallgatták ki az "Ördög ügyvédje" blog Borkai Zsolt jachtos-szexpartis bejegyzése miatt April 09. 09:45 a Borkai-botrány kirobbantásával elhíresült "ördög ügyvédje" blog ügyében. A hvg.hu most arról számol be , hogy decemberben igazságügyi nyelvész szakértőt rendeltek ki, hogy vizsgálja meg, a szombathelyi politikus írta-e a blogot.

A szakértő szerint a legvalószínűbb, hogy a blogot író személy felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező, 30–50 év körüli férfi, aki nem zárható ki, hogy személyes sérelmet is hordoz Borkai Zsolttal szemben – olvasható a nem túl konkrét következtetés a szakvéleményben.

Az igazságügyi szakvélemény szerint Czeglédy írásai és az ördög ügyvédje blogon megjelent bejegyzések között „vannak hasonlóságok és különbségek egyaránt” . De ezek mennyisége és minősége alapján a két szerző valószínűleg nem azonos.

A szakvéleményhez viszont olyan hivatalos leveleket is felhasználtak, amiket Czeglédy az előzetes letartóztatása alatt a börtönben írt. A szombathelyi politikus ezért hivatali visszaélés és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt feljelentést tesz. A lapnak azt mondta„döbbenetes, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda rendelkezik a fogva tartása alatt írt leveleivel.

"Semmilyen törvényes lehetősége nincsen arra a nyomozó hatóságnak, hogy ezeket az írásokat, így például a választóknak szánt levelemet letárolja, majd felhasználja, amikor kedve tartja. Ráadásul ezt a bv-intézeten keresztül adtam postára a páromnak. Ezek szerint létezik egy adatbázis az ellenzéki politikusok kézírásos anyagaiból?" - tette fel a kérdést Czeglédy.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Közélet

Tovább az oldalra