Czeglédy: Sokaknak az útjában voltam, de nem vagyok hajlandó belepusztuni

Alig, hogy kijött az előzetesből Czeglédy Csaba, máris belengette, hogy eddig nem ismert dokumentumok vannak nála az Elios-ügyről.

Nyolc és fél hónapnyi előzetes letartóztatás után ma délután szabadon engedték Czeglédy Csabát. A korábban MSZP-és, jelenleg független szombathelyi önkormányzati képviselőt korábban 3, most 6 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsította a Nemzeti Adó és Vámhivatal. Czeglédyt az előzetes letartóztatása alatt egyszer hallgatták ki, közben folyamatosan presszionálták, hogy feketítsen be ellenzéki politikusokat szabadsága áraként. Többek között erről is beszélt csütörtök este Kálmán Olgának a Hír Tv Egyenesen című műsorában.

Lefogyva, hosszú hajjal adott interjút Kálmán Olgának Czeglédy
atv - nyugat
 • Czeglédy azzal kezdte, hogy a Szegedi Börtönben is rendes emberek dolgoznak, akik megpróbálnak a szarból várat építeni. (Ezt ő mondta így az adásban.) Ő egy 10 négyzetméteres cellában volt másodmagával, 24 órás kamerás megfigyeléssel. Az előzetesben megpróbált egészségesen étkezni és folyamatosan edzett, futott.
 • A politikus azt mondta, hogy már 4 évvel ezelőtt is szerepelt az MSZP választási listáján, az, hogy most indul a választáson, nem egy friss ötlet, de nyilván nem akarta azt, hogy 20 évnyi önkormányzati munkája menjen kukába azzal, hogy egy évig nem tud megjelenni a szombathelyi közgyűlésen. Ő jogszerűen akart kijönni az előzetes letartóztatásból.
 • Czeglédy szerint a bíróság asszisztál ahhoz, hogy emberekkel szemben kényszervallatást alkalmazzanak. Őt egyszer hallgatták ki a nyolc és fél hónap alatt. Amikor Czeglédy poligráfos kihallgatást kért maga ellen, azt elutasította a bíróság.
 • A politikus azt mesélte, hogy volt olyan eset, amikor egyedül maradt a nyomozóval, aki jelezte, hogy könnyíteni tud a helyzetén, csak szóljon, ha Gyurcsánynak előkészíthetik a zárkát.
 • Czeglédyt folyamatosan presszionálták, apró kis jelzésekkel, amik arról szóltak, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy hazajusson az előzetesből.
 • A politikus csütörtökön csak 6 pert nyert a róla valótlant állító sajtóval szemben.
 • A Human Operátor károsultjaival kapcsolatban az hangzott el, hogy június 13-án (Czeglédy őrizetbe vételének, a cég számláinak zárolásának napján.) pár száz ember nem kaphatta meg a fizetést. Őket azóta a Human partnerei kifizették, így mára száznál kevesebb lehet az, aki nem kapta meg a pénzét.
 • Dobrev Klárától azért kért pénzt Czeglédy, mert neki volt, és segíteni tudott.
 • Havonta 4000-4500 embert kellett, hogy kifizessen a Human Operator, sokszor a cégnek kellett megelőlegezni ezt a pénzt. Ezért kellett a kölcsön, amit pár 10 millió híján vissza is fizetett Czeglédy. Cégének egyébként 1,5 milliárdos ingatlanvagyona van.
 • A kormány jelenleg sem mondja meg, hogy hány károsult jelentkezett a felhívásukra, holott Czeglédy közérdekű adatigényléssel fordult a Vas Megyei Kormányhivatalhoz.
 • A kormány több ezer, jelenleg közel 1000 károsultról beszél, amit egy Facebook-csoportra alapoz. Június 9-én előnászútra ment Czeglédy, így korábban indították el a fizetések elutalását. Ezért nem maradt fizetés nélkül a hozzájuk tartozó több ezer ember.
 • A fizetés nélkül maradt dolgozóknak közel 5-10 millió forintot kell még kifizetni. Erre megvan a pénze a cégnek.
 • Azért nőtt 3-ról 6 milliárdra a költségvetési csalás gyanúja, mert a vizsgálati anyagba bekerült a 2012-es, 2013-as év is. A Human Operatornak egyébként eddig minden papírja, bevallása rendben volt a korábbi vizsgálatok során.
 • Czeglédy azt mondta a választásokat érintve, hogy kell egy erős ellenzéki jelölt és kell mögé az összefogás.
 • Kijelentette, hogy esze ágában sincs megszökni, útlevele sincsen.
 • Czeglédy hangsúlyozta, hogy nincsen bűncselekményből származó vagyona. A 10 milliós aranytömbről azt mondta: két magánszemély által nyitott széfben volt. Azt mondta, a Fidesz irányította hatóság komolyan beavatkozott a 2018-as kampányba, sokaknak volt az útjában ő is és a cége is, de nem hajlandó ebbe belepusztulni.
 • Az adás végén Czeglédy azt nyilatkozta, olyan az Elios-botrányt érintő dokumentumai vannak, amik eddig még nem láttak napvilágot.
 • A politikus jelezte, hogy az ő ügyvédi irodája érte el a TAO pénzekkel kapcsolatban, hogy nyilvánosaknak kell lenniük. Jelenleg büntető feljelentés van Mészáros Lőrinc ellen, amit szintén az ő ügyvédi közben járására a Kúria döntése is indokol.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet