Három napra a darts otthona lesz a szombathelyi Haladás-sportkomplexum

Három versenyt rendeznek egymás után a hétvégén Szombathelyen.

Az egyre népszerűbb darts költözik a Haladás-sportkomplexum csarnokába az október 8-9-10-i hétvégén. A három nap alatt három versenyt rendeznek meg.

A program október 8-én, pénteken a nyílt II. Haladás Opennel veszi kezdetét. Szombaton 10 órától a Steel NB egyéni pontgyűjtő verseny 9. fordulója kezdődik, a záró napon, vasárnap szintén 10 órás kezdettel a SteelEegyéni Magyar Kupa küzdelmei következnek.

Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezetője elmondta, hogy idén másodszor rendezik az országos darts versenyt. Tavaly hagyományteremtő szándékkal indították el a sorozatot, ennek a második rendezvénye lesz a hétvégén.

Bonyhádi Zoltán

Szombathelyen néhány éve megalakult egy darts egyesület, a Szombathelyi Darts Club. Velük, a Magyar Darts Szakszövetséggel karöltve, a szombathelyi önkormányzat támogatásával, rendezik meg másodszor is a versenyt.

Balázs Gábor a Magyar Darts Szakszövetség elnöke szerint a darts az egyik olyan sportág, ami a pandémiás helyzetből pozitívan tudott kijönni, hiszen ők megrendezhették a versenyeket.

Ezt alatt az időszak alatt 1368-ról mintegy 3800-ra nőtt az igazolt játékosok, és 64-ről 78-ra a tagegyesületek száma. Idén 30 éves a szövetség, a 30 éves évfordulóra, november 30-ra jelenik meg Török Ferenc sportújságírónak, a szövetség egyik alapítójának Tripla 10 című könyve.

Pozsonyi Gábor

Balázs Gábor a hétvégi versenyről elmondta: a nyílt verseny fő produkciója a hölgyeknél Erdei Nóra és Kovács Tamara ifjúsági Európa-bajnok összecsapása lesz. A férfiaknál Székely Pál és Kovács Patrik küzdelme ígérkezik izgalmasnak.

Megjegyezte, a verseny csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

Hozzátette, 35 év után most van először esély arra, hogy a Livescoréban megrendezendő világbajnokságra magyar versenyzőt delegáljanak. Egyikük Ihász veronika, a Győri DC, a másik Végső Adrienn, a Club 501 versenyzője.

Szántó Erzsébet a HVSE klubmenedzsere lapunknak azt mondta, örömmel adnak otthont az országos darts versenynek, hiszen minden sortág megjelenését támogatják, és megjegyezte, a sportkomplexum már másodszor ad otthont az országos darts versenynek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

(X)