Háromnapos dartsünnep kezdődik pénteken Szombathelyen

Negyedik alkalommal rendeznek országos dartsversenyt a városban.

Péntek délután 18:30-kor kezdődik a hátromnapos dartsünnep, ami tulajdonképpen három versenyt foglal magába - tudtuk meg a versenyt bejelentő sajtótájékoztatón.

Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke felidézte, hogy az idei lesz már a negyedik országos dartsverseny Szombathelyen, a város ma már a dartssport kiemelkedő helyszínének számít. Azért is, mert a helyi egyesület, a Szombathelyi Darts SE az országos vezetésben is rendszeresen képviselteti magát.

Sajtótájékoztató, balról Csóka András (szemüvegben), Tóth Kálmán, (a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnöke), László Győző és Balázs Gábor
Szilágyi József / telefonos fotó

Balázs Gábor azt is kijelentette, itt lenne az ideje, hogy Szombathely nemzetközi dartsversenyt rendezzen, a városnak ehhez minden adottsága megvan.

Csóka András, a Szombathelyi Darts SE elnöke maga is versenyző, ezért a várható eredményekről nem nagyon beszélt. Mint mondta, az előző hétvégén rendezett Darts Világkupán a szombathelyi Kámán Lehel bronzérmes lett férfi párosban, ez az első magyar siker az angolszászok és hollandok által uralt sportágban. Kifejezte reményét, hogy Kámán Lehel a most következő versenyen is jól szerepel majd.

László Győző alpolgármester azt mondta, dinamikusan fejlődik a darts Szombathelyen, az önkormányzat büszke arra, hogy már negyedszer rendezik meg itt a Darts Open-t, a Magyar Kupát és a bajnokság következő fordulóját.

A három nap programja

Helyszín Sugár úti Sportcsarnok

Október 6. péntek 18:30

MVD SZIG Páros Open

A versenyre bárki nevezhet, nevezési határidő péntek 18:15, versenyengedély nem szükséges. A nevezési díj 6000 forint. Október 7. Szombat 10:00

Dreher Magyar Bajnoki Forduló

Október 8. vasárnap 10:00

Clear97 Kft. Magyar Kupa

A versenyekre belépődíj nincs.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

(X)