Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

De mi folyik ott a Kossuth téren?

A 16 fővel szemben alkalmaztak testi erőt, mert védett személy érkezett hajnalok hajnalán. Immár negyedszer.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Ismét elvittek 14 embert a Kossuth térről 2018. September 18. 08:59 , a rendőrség több alkalommal közölte, hogy hajnalban ki kellett üríteni a Budapesti teret, és ehhez testi erőt alkalmaztak.

Ráadásul minden egyes alkalommal „védett személy érkezése” volt az indok

.

Ma ugyanez történt: a” rendőrség védett vezető érkezése miatt 2018. szeptember 25-én 4 óra és 4 óra 27 perc között kiürítette Budapest V. kerületében a Kossuth teret, és felszólította az oda bejelentett - gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény résztvevőit - hogy gyülekezési jogukat a személy- és létesítménybiztosítási intézkedéssel érintett területen kívül gyakorolják – írja a Police.hu.

A rendőrség beszámolója szerint „14 fő önként távozott a helyszínről, azonban 16 személy nem tett eleget a felszólításnak, ezért őket a rendőrök testi kényszer alkalmazásával kikísérték a területről. A rendőri intézkedés következtében személyi sérülés nem történt”.

168 Óra

Hajnali oszlatás a Kossuth téren Ismét...

A rendőrök a 16 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

Kis nyomozás után kiderült, hogy a „hardcore” demonstrálók a Tuareg becenéven ismert Szabó Gábor mozgalmához, a „Kossuth tériek”-hez tartoznak, és gyakorlatilag negyedszer történt velük ugyanez.

A csoport célja az Orbán-kormány megbuktatása, és ehhez szerintük az utcai demonstrációk a legjobb eszközök. A videót a 168 óra stábja készítette.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra