Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

December 15-től elindulnak a Szombathely-Veszprém-Budapest Intercityk

Lényeges változás az is, hogy Budapestről Szombathelyre később indul vissza az utolsó IC.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy minden évben, így idén decemberben is módosítja a MÁV a menetrendet.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Nyugat-Magyarországon több dolog is változik a vonatközlekedésben, ezek közül a legfontosabb talán, hogy Budapest és Szombathely között Veszprém érintésével kétóránként InterCity vonatokat indít a vasúttársaság Bakony InterCity névvel.

Aki akart, persze eddig is utazhatott Veszprém felé, de az IC-k más utazási komfortot jelentenek.

WiFi-t, légjavító berendezést, kényelmet és csendes utazást ígér a MÁV.

Ezzel a fotóval illusztrálj a MÁV a Bakony Intercity-t
Mavcsoport.hu

Igaz, ha elolvassuk a részleteket, kiderül, hogy a szerelvények csak „fél IC”-k lesznek, azaz a gyorsvonatokra akasztanak rá egy-két IC-kocsit, így a menetidő sem igazán lenyűgöző: marad a 3 óra 17 perc.

Mindez azt jelenti, a Bakony InterCity Veszprém felé 12 helyen áll majd meg, így még mindig fél órával gyorsabban lehet Győrön keresztül a fővárosba érni.

A megállók
Mavcsoport.hu

Viszont nem a Keletibe, hanem az éppen felújítás alatt levő Déli pályaudvarra érkezünk, így akinek Budán van dolga, az valamivel előrébb van, és mellette szólhat az is, hogy egy másodosztályú jegy kb. 800 forinttal olcsóbb (4415 Ft), mint Győr felé.

Később jön vissza Győr felé az utolsó IC

A MÁV a kiemelt változások között közli azt is, hogy "új, Iseum elnevezésű InterCity közlekedik 19:40-es indulással a Keleti pályaudvarról, Győrön át Szombathelyre, későbbi eljutást és jobb csatlakozásokat biztosítva. A változás miatt a 19:10-kor induló Sopron Bank InterCity nem fog továbbítani szombathelyi közvetlen kocsikat, illetve a 20:10-kor induló Arrabona InterCity a menetrendváltástól nem közlekedik". Számos más változás is lesz Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megye vasúti közlekedésében,melyeknek gyűjteményét a MÁV-csoport honlapján találjuk.

Az interneten már elérhető az új menetrend, így ha egy december 15. utáni időpontot állítunk be, már láthatjuk a változásokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés