Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

December 31-én elindul az új helyre költöző szombathelyi orvosi ügyelet

A 11-es huszár úti épületet ma mutatták be a sajtónak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Voltak olyan hangok, hogy aggodalomra van ok” – jegyezte meg a helyszínen László Győző szombathelyi alpolgármester, és ezzel a sorok között meg is indokolta, hogy miért szerveztek sajtóbejárást csütörtök reggel a szép számmal megjelent médiamunkások számára.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Mindenesetre bő két hónappal indulása előtt valóban úgy tűnik, hogy sínen vannak a dolgok, nemsokára európai színvonalú helyszínre költözik a szombathelyi ügyeleti rendszer.

Új szombathelyi ügyelet sajtóbejárás
Itt lesz az ügyelet december 31-től
Józing Antal

A korábbi – politikai felhangokkal is tarkított – most a vitát nem idéznénk fel, lényeg az, hogy december 31-én délután 4 órától a szombathelyieket már nem Sugár úti mentőállomáson fogadják az ügyeletes orvosok, hanem a 11-es huszár út 6. szám alatt.

Ha valaki könnyebben be tudja azonosítani: itt volt korábban a Gödör-után haspártiak vendéglője, korábban különböző üzletek, még korábban pedig a Pelikán étterem.

Most 40 millió forintért tették rendbe a 280 négyzetméter alapterületű épületet, és alakították át rendelő-komplexummá, amelynek műszaki részleteiről korábban részletesen írtunk Külső egészségügyi vállalkozással akarják működtetni a szombathelyi orvosi ügyeletet February 23. 08:06 .

Új szombathelyi ügyelet sajtóbejárás
Itt lesz az ügylet december 31-től
Józing Antal

A csütörtök reggeli bejáráskor már voltak ugyan a helyiségekben ágyak, íróasztalok, gyógyszeres szekrények, de a végleges infrastruktúra csak később alakul ki, egyrészt amikor év végén véglegesen leválnak a mentőszolgálattól, másrészt amikor megérkeznek az újabb beszerzések.

A helyszín és a működtetői háttér ugyan változik, de a lényeg marad – tudtuk meg. Merthogy ugyanazok az orvosok írták alá a szerződést, ami egyben – kiegészítve a professzionális szakszemélyzettel - garancia a minőségre.

Új szombathelyi ügyelet sajtóbejárás
Ez a helyiség már majdnem kész
Józing Antal

Lapunk azt kérdezte László Győző alpolgármestertől, hogy mi szólt amellett, hogy a város működtesse az ügyeletet, és ne egy magáncég, mint Magyarország legtöbb településén.

Azt a választ kaptuk, hogy először Szombathely is ebben gondolkodott, de a koronavírus-járvány „összehozta” a városvezetést és az orvosokat, és így jutottak arra a következtetésre, hogy jobb, ha saját üzemeltetésben történik az ügyelet. Ez egyben nagyobb rálátást és rugalmasságot is jelent.

Új szombathelyi ügyelet sajtóbejárás
A bejárás végén egy mini sajtótájékoztató volt: Károlyi Ákos jegyző, László Győző alpolgármester, Vigné Horváth Ilona, a GESZ igazgatója - Kattintson a képre a további fotókért!
Józing Antal

A 11-es huszár úti ügyelet Szombathely gyerek és felnőtt lakosságát, Vép, Bozzai gyereklakosságát, Gencsapáti és Perenye gyermek és felnőttlakosságát szolgálja ki – mondta Vigné Horváth Ilona, a GESZ igazgatója, a sajtóbejárás „idegenvezetője”.

Az eseményen részt vettek az érintett önkormányzatok képviselői is: Imre Viktória, Perenye Község polgármestere, Görög István jegyző, Kovács Péter, Vép Város polgármestere, Héra-Csizmadia Fanni, Bozzai Község polgármestere és Hoós Anna Katalin jegyző.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés