Ma délután hivatalosan is megalakult a Mindenki Magyarországa Mozgalom

Minden megyében jelen van, és már több, mint négyezer tagot számol a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

Ma délután hivatalosan is megalakult a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Az első részben arról olvashatnak, ahogy fiatal tudósítónk látta. Majd következik a hivatalos tudósítás.

Minden megyében jelen van és már több, mint négyezer tagot számol a Mindenki Magyarországa Mozgalom - jelentette be közösen Hadházy Ákos, Lukácsi Katalin és Márki-Zay Péter a zászlóbontó eseményen.

B.M.

Nem sok újdonságot lehetett hallani, hiszen április óta minden csapból a vidéki ellenzéki munka fontossága, december óta pedig az összefogás mindenféle formája folyik. Azt is kívülről fújjuk, hogy a Mozgalom nem kíván politikai szereplő lenni, inkább az összefogás alapjait próbálja megteremteni. Na és a rendszer, amit mindig lehet hangzatos hasonlatokkal ostorozni.

B.M.

A padlizsánnal töltött paprika, fűszervajas kenyér és bor persze már izgalmasabb délutáni program, de ahhoz még mindig kevés, hogy huszonévesként érdeklődjek egy ehhez hasonló esemény iránt. Egy hangzatos hasonlattal élve: olyan ez mint a magyar közoktatás, hiányzik az interakció, a bevonódás. Csak ez nem kötelező.

B.M.
B.M.

Ezt szeretnék pontosan

Mivel olvasóink hiányolták a részletes tudósítást, Az Index.hu alapján megosztjuk Önökkel ezt is.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom, amely a hiteles ellenzék katalizátora akar lenni, és az ellenzéki egység kialakulásán munkálkodna. A rendezvény nyitányán Márki-Zay Péter, Lukácsi Katalin és Hadházy Ákos közösen jelentették be, hogy december 31. óta több mint négyezren csatlakoztak hozzájuk, és az ország minden megyéjében jelen vannak, több mint hatszáz településen.

Márki-Zay arról beszélt, hogy fontos, hogy a tisztességes emberek vállalják a közszereplést. Sokan vannak, akik félnek kiállni és tenni valamit, mert félnek a pártállamtól, de a hódmezővásárhelyi polgármester azzal biztatta őket, hogy amikor az unokájuk a történelem könyvet fogja lapozgatni, csak az fog számítani, hogy kiálltak-e a hazájukért. "Az élet nem egy számítógépes játék, ahol ha kudarcot vallunk, kapunk egy új küldetést. Egy életünk és egy hazánk van, vállaljátok ezt a hivatást!" - jelentette ki.

A politikus a fiataloknak üzenve azt mondta, hogy vállaljanak gyereket, de ne azért, hogy kevesebb adót fizessenek, hanem mert ez a legnagyobb öröm az életben. A NER-t Magyarország ezeréves történetének legkorruptabb rendszerének nevezte, Orbán Viktort pedig egy gonosz, a gyengébbeket vegzáló iskolásnak nevezte, akit akkor lehet elzavarni, ha sokan szembe szállnak ellene az osztályteremben.

Márki-Zay szerint összefogással legyőzhető a megfélemlítés a korrupció, nem véletlenül retteg ettől a hatalom. A mozgalmuk azt akarja elérni, hogy az önkormányzati választásokon minden városban megvalósuljon a hódmezővásárhelyi példa, és csak egy jelölt álljon szembe a Fidesz jelöltjeivel. A polgármester kitért arra, hogy aki az összefogás ellen beszél, az a hatalom érdekeit szolgálja, majd megjegyezte, hogy a hatalom a saját soraikba is be fog építeni árulókat, nekik viszont az a legfontosabb, hogy semmi áron se hagyják megakadályozni az összefogást.

A programbemutatón Lukácsi Katalin azt mondta, hogy nem szerveződnek párttá, nem indulnak a választásokon, nem egy szeletet akarnak kihasítani a tortából, hanem azt akarják, hogy az a torta nagyobb legyen, és mindenkinek több jusson belőle. Nem versenytársai a pártoknak, hanem hidat akarnak építeni közöttük és a szavazóik között is - jelentette ki.

Hadházy Ákos szerint a mozgalmuk egyik célja, hogy a választásokon minden szavazókörben legyen ellenzéki megfigyelő, mert mint mondta, a tavaly áprilisi választásokon a szavazókörök felében nem voltak jelen, így bár tudják, hogy "sok csalás történt", azt már nem, hogy pontosan mekkora.

A képviselő arról is beszélt, hogy új ellenzékre van szükség. "Ennek szerinte részei kell legyenek a jelenlegi pártok, de nem azonos az ellenzéki pártok összességével vagy összefogásával. Az új ellenzék több, mint a pártok összefogása, hiszen szavazóból is többre van szükség, mint amennyi jelenleg az ellenzéket támogatja. Az új ellenzékbe be kell vonni mindenkit, aki tenni akar, és munkát kell a kezébe adni" - mondta a politikus.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet