Délután jön a squall line, és vele a hózivatar

Rövid idő alatt öt centi is eshet.

Egy hidegfront halad át gyors ütemben az ország felett a mai nap folyamán. Már az ország egy részén gyenge havazás, havas eső, szitálás kezdődött, a következő órákban egyre többfelé kell számítani csapadékra, ez eleinte néhol havas eső és eső is lehet. Majd délutántól egy úgynevezett squall line érkezik, mely hózáporokat, akár hózivatarokat is okozhat.

Hótérkép
metkep.hu

A vonal várhatóan gyorsan fog hazánk fölött átvonulni. Ahova “betalál” a hózivatar/ erősebb hózápor, ott rövid idő alatt akár 5cm-t elérő, vagy azt meghaladó hóréteg eshet le – figyelmeztet a Metkép oldala. Legkisebb eséllyel délkeleten várható hó. Érdemes a szokásosnál is jobban odafigyelni az utakon, a gyorsan változó időjárás és a viharos szél, könnyen okozhat balesetet. Az éjszaka folyamán újabb hózáporok érkeznek. Éjszaka már országszerte fagyra kell készülni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás