Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sokan szimpatizálnak a tüntetőkkel - 35 autóval lassítják a forgalmat a 86-oson, Szombathely közelében (Frissítés)

Elcsíptük egy videóinterjúra Nemény Andrást, Balassa Pétert, Juhász Dánielt és egy szervezőt is. Közben élőztünk, és folyamatosan tudósítunk a helyszínről.

15:05

Úgy tűnik, az autósok elkerülik a félpályásan lezárt szakaszt, nagy torlódás továbbra sincs. Sőt, kevesebben jönnek erre, mint az elején...

Forgalomlassító demonstráció 86 főút
Kattintson a képre a galériához!
Nagy Jácint

14:47 A Momentum és a Jobbik helyi vezetőjét is megszólítottuk


Találkoztunk Balassa Péterrel (Jobbik) és Lukács Dániellel is (Momentum), őket is megkérdeztük, mi a véleményük a tüntetésről, és a rabszolgatörvényről:


14:38 Videóinterjúzunk Nemény Andrással, az Éljen Szombathely elnökével is

Az Éljen Szombathely frakcióból is többen eljöttek szolidaritást vállalni a szakszervezetek demonstrációja mellett. A többiről Nemény András beszél ebben a videóban:


14:31

Hideg van, fázik kint a 86-os főúton is mindenki. A kamionosok türelmetlenkednek, nekik kevésbé tetszik a szakszervezetek lassító demonstrációja, de láthatóak az autósok képben vannak, és pártolják a tüntetést. Épp most haladt el egy autó, amiből kikiabált a sofőr egy nagy: "Hajrát"

Forgalomlassító demonstráció 86 főút
Kattintson a képre a galériához!
Nagy Jácint

14:11 35 autóval jöttek, ahogy tervezték - megkérdeztük a fő szervezőt

Annyian jöttek ki, amennyien tervezték. Itt vannak a civilek, a szakszervezetek, pártok akik támogatják ezt a forgalomlassító demonstrációt. - Horváth Csaba (MASZ) nyilatkozott közben kollégánknak:


13:50 Mindenki nyugodtan kivárja a sorát

A legfrissebb információink szerint a tüntetők közé már nem állhat autós, elől-hátul egy-egy rendőrautó zárja a sort. A torlódás egy kilométernyi lehet. Közel 10 kamion várakozik. Átlagban azonban csak pár percig kell tétlenül megállni, aztán rendőri irányítás mellett tovább lehet haladni.

Forgalomlassító demonstráció 86 főút
Kattintson a képre a galériához!
Nagy Jácint

13:10 Elkezdődött a demonstráció az 86-oson, Szombathely közelében

Ahogy pár napja beharangoztuk, péntek délután 13 órától félpályás útlezárás tartanak a szakszervezetek a 86-os város felé vezető szakaszán, Balogunyom és Petőfi-telep között.

Útlezárás a 86-oson
Nyugat.hu

Helyszínen van kollégánk, aki jelezte, hogy már elkezdődött a demonstráció. Az előzetes térképhez képest arrébb, délebbre zárták le, félpályán a főutat. A demonstrálók 20-30-an lehetnek. Épp egy autó dudál, amúgy úgy tűnik, a többség nyugodtan veszi az útlezárást, rendőrök irányítják közben a forgalmat. Nagy torlódás egyelőre nincs.

Útlezárás a 86-oson
Nyugat.hu

Várhatóan sokan már előre alternatív útvonalakban gondolkodtak:

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra