Újabb részletek és fotók a Kőszegnél árokba borult osztálykiránduló buszról

A gyerekeknek használniuk kellett a biztonsági öveket utazás közben.

Ahogyan arról a helyszínről beszámoltunk Árokba borult egy kiránduló gyerekeket szállító busz Kőszeg közelében June 12. 11:45 , osztálykiránduláson lévő általános iskolás gyerekekkel dőlt az oldalára egy autóbusz 2024. június 12.-én délelőtt. A balesetben a harmincból hat diák könnyű sérülést szenvedett.

A videóból kiderül, hogy milyen az útpatka, ahogy az is, hogy a helyszínen nincs térerő

A karcolásokkal megúszott baleset nagyrészt annak is köszönhető, hogy a gyerekeknek használniuk kellett a biztonsági öveket utazás közben. (Bízunk benne, hogy ez sok tanár és kísérő számára tanulságul szolgál más buszos osztálykirándulásoknál.)

Diákokat szállító busz balesete Kőszeg és Horvátzsidány között
TM/Nyugat.hu

A nedves töltésen már kis sebességgel lehajtó busz egy erdős szakasz szélén az oldalára dőlt. A jármű utasai a tetőn lévő (de a borulás után könnyen elérhető) vészkijáraton tudták elhagyni a buszt.

A vészkijáraton hagyta el az oldalára dőlt buszt a 34 utas és a sofőr
TM/Nyugat.hu

Azt a tegnapi képeinkből csak sejteni lehetett, hogy a Setra oldala nem roncsolódott súlyosan, mivel nem volt látható jele annak, hogy valami átszakította volna az oldalelemeket és a jármű eleje is megállt egy tuskó előtt.

Oldalára borult busz Kőszeg és Horvátzsidány között - hat diák könnyű sérüléseket szenvedett
TM/Nyugat.hu

Több olvasónk is hiányolta a műszaki mentés-, a jármű kerekekre állítása után készült képeket, amikből jobban felmérhető a roncsolódás. Mivel mi Kőszegről a  buszbalesettel csaknem egyidőben, Répcelak közelében történt halálos kimenetelű balesethez Saját halálát okozta az M86-oson egy forgalommal szembe hajtó idős asszony Répcelaknál June 12. 22:22 mentünk át, így a kerekekre állításról nem tudtunk felvételt készíteni, de utólag meg tudjuk mutatni a hiányolt képeket.

Busz műszaki mentése Kőszeg közelében
TM/Nyugat.hu

A fotókon jól látszik, hogy a busz oldala nem ütközött nagyobb fával, tuskóval és az oldalra dőlés is már kis sebességgel történt.

Az erdő szélén oldalára dőlt buszon nem keletkezett nagyobb rongálódás a balesetben
TM/Nyugat.hu

Szintén nagy szerencse, hogy az utasok melletti oldalüvegek sem törtek ki.

Az erdő szélén oldalára dőlt buszon nem keletkezett nagyobb rongálódás a balesetben
TM/Nyugat.hu

Azt teljesen általánosságban mondjuk, hasonló, komolyabb sérülés nélkül megúszott esetek alapján, hogy a gyerekek egy ilyen jellegű balesetet jellemzően nem tragédiaként élnek át, hanem nagy kalandként. Ezt tapasztaltuk a mostani esetnél is, a diákok nyugodtak voltak, sokan mosolyogtak és kapkodták a fejüket a történések láttán. Ebben nagy szerepet játszottak a tanáraik, akik szintén higgadtan végezték a dolgukat.

Ilyenkor fontos, hogy a helyszínre érkező szülők bármennyire is idegesek, de ne sírva és feldúltan rohanjanak oda a gyerekekhez, megijesztve és esetleg megríkatva az addig nyugodt kicsiket. Szintén fontos, hogy senki ne vigye el a gyerekét anélkül, hogy szólna a tanároknak, kísérőknek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló