Nem volt fülkeforradalom

A szombathelyi diákok ugyanis újraválasztották a korábbi diákpolgármestert Kurucz Hellát. A választás inkább kabaré volt, mint fiatal, a diákságért tenni vágyó tanulók seregszemléje. Még Marton Zsolt is otthagyta az eseményt. Kár érte.

Egy igazán jó diákönkormányzat sokat tudna tenni a szombathelyi diákélet fellendítéséért. Sportversenyeket, bajnokságokat szervezhetne. Segíthetne a fiataloknak, hogy megismerhessék egymást, urambocsá' sulidiscót szervezhetne, vagy legalább megpróbálhatná a „felnőtt önkormányzat” által, a gyerekeknek felajánlott pénzt jó és értelmes dolgokra elkölteni.

Diákpolgármester választás
Kínos mosoly vagy szívből jövő derültség?
Mészáros Zsolt

Nagyjából ez lenne a szerepe a diákönkormányzatnak, amiről egyébként sokszor még maguk a diákok sem tudnak. Szomorú tény ez. Legalább annyira elkeserítő, mint a ma, az MMIK-ban tartott diákpolgármester választás. Az még talán megbocsátható lenne, hogy a diákok, ésszel fel nem érve, az egészből poént csinálnak, de,hogy a pulpituson ülő Marton Zsolt alpolgármester is csak meneküléssel kommentálja az egészet, az már annyira nincs jól.

Legalább annyira nem kóser ez, mint a régi-új diákpolgármester Kurucz Hella összegzése az elmúlt ciklusáról, amiből ő egy 60 főt mozgósító szemétszedésre a legbüszkébb. Nemes cselekedet az biztos. De ha én szombathelyi diák lennék, az tuti, hogy ennél egy kicsivel nagyobb diákéletnek örülnék, mint az évi egyszeri szemétszedés. Bár igaz, hogy Hella ismét bezsebelte az elektorok legtöbb, 51 szavazatát, így talán a fiataloknak ismét lesz egy jó napja, amikor lóghatnak a suliból és legalább 59 másik diákkal barátságot köthetnek.

Kurucz Hella
Kurucz Hella maradt a diákpolgármester
Mészáros Zsolt

A West Balkán tragédiája óta minden, tinédzserrel valamilyen kapcsolatban álló felnőtt, legyen az pedagógus, szülő, nagyszülő, kereszt anyu/apu, nagybácsi/néni vagy postás bácsi, azt szajkózza, hogy nincs ez jól így. Kulturált keretek közé kell szorítani a fiatalok szórakozását. Itt lett volna a lehetőség, hogy a diákok maguk gondoskodjanak erről. Akár egy király helyről vagy programról, ahol aztán lehet csajozni/pasizni és megmutatni a legújabb cuccokat. A dolog persze még nincs elveszve, de hallgatva a jelöltek kortárs beszédeit/stand up műsorukat kétségek támadtak bennem jócskán, hogy lesz-e ebből valami.

Mert ez egyik megoldás talán ez lett volna. Volt, akinek erre lett volna programja. Seprenyi Fanni, aki diák-alpolgármesteri címét szerette volna megvédeni, csak ilyen ötletekkel állt elő. Sportvetélkedő, mozimaraton, diákbál és hasonlók. Hiába a sok fejtörés, a siker elmaradt – végül 39 szavazattal maradt alul. Viszont Székely Zoárd semmitmondó, ám alpári poénokban bővelkedő kortársbeszéde csak hozott néhány (8) szavazatot.

Nem támogatott video formátum
Video: Székely Zoárd (kortes beszéde) stand upja

Aztán volt még itt ötlet bőven. Gyimesi András, aki szintén diákpolgármester szeretett volna lenni, azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos lenne a diákokkal a kommunikáció. Ezért ők már újra be is indították a diakok.szombathely.hu-t.
Ezzel csak két baj van. Az egyik, hogy ezt minden választáson mindegyik jelölt megígéri, és jó, ha két hétig tart a lendület. A másik pedig, felnézve az oldalra, nem igazán értem, hogy mennyiben segíti a DÖK diákokkal való kommunikációját a A Trabant, a Pingvin pár című anyagok, valamint a MUTE-t reklámozó cikkek. Azért szorítunk a sikerért.

A lényeg, hogy ez is megvolt. Ki lehet pipálni. Viszonylag gyorsan és fájdalommentesen lezajlott. Hella szép lány, reprezentálni a diákságot megfelelőképpen tudja. A diákok jól szórakoztak, a többi meg kit érdekel.

Kár érte.

Diákpolgármester: Kurucz Hella (Bolyai) 51 szavazat
Diák alpolgármester: Németh Márk (KDG) 70 szavazat, Gyimesi András (NLG) 39 szavazat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet