Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem engedik bért fizetni a diákszövetkezeteket

A NAV nem csak Czeglédy Csaba cégének bankszámláit zárolta, hanem több iskolaszövetkezetét is.

A múlt héten szerdán számoltunk be róla Őrizetbe vették Czeglédy Csabát, a szombathelyi MSZP elnökét 2017. June 14. 14:44 , hogy őrizetbe vették Czeglédy Csabát, a szombathelyi MSZP elnökét. Akivel kapcsolatban csütörtökön a Szegedi Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatást "Szép kis megtorlás" - mondta Czeglédy, miután döntöttek előzetes letartóztatásáról Szegeden 2017. June 15. 15:34 .

Az eljárás miatt többszáz diákmunkás nem kapta meg a fizetését. A témával sok médium is foglakozott, például vasárnap este az RTL Klub híradója.

A riportból kiderült, hogy:

 • Czeglédyt harminc napra előzetesben helyezték, egy munkaerő közvetítéssel foglalkozó szervezet, illetve az eljárás során azokhoz kapcsolt cégek kilenc tagjával együtt.
 • Azzal gyanúsítják őket, hogy az általuk közvetített diákok után nem fizettek közterheket.
 • Az adóhatóság zárolta az összes érintett szövetkezet számláját, ezért nem kaphattak fizetést a diákok.
 • A diákok várják a pénzüket, és nem tudják mikor kaphatják meg azt.
 • A munkáltatókat is rosszul érinti, hogy már nem működik a diákszövetkezet, mert nem tudnak így foglalkoztatni olyan dolgozókat, akik évek óta segítettek nekik az idénymunkákban.
 • Vagyis a nyomozás elindítása és a NAV számlazárolása miatt az érintett diákszövetkezeteknek hiába is akarnák, nem fizethetik ki a diákok bérét.

 • A munkajogász szerint érdemes pert indítani és mielőbb felmondani a munkaszerződéseket.
 • Időközben egy érintett diákszövetkezetben dolgozó diák jelezte szerkesztőségünknek, hogy társaival sorban kapják az értesítést, hogy akár azonnal átveszik őket más szövetkezetek.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra