Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Diáktábor a börtön falainál

Tavaly szerveztek először tábort a szombathelyi BV Intézetben, a dolgozók gyerekeinek. Az idén már kéthetes turnus indult.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár a gyerekek szeretnek azzal dicsekedni, hogy börtöntáborban vannak, de a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben másodszorra megszervezett gyerektáborban nem találtunk mostoha körülményeket, sem elítélteket. A tábor a BV területén van, de a szigorúan őrzött falakon kívül, így a gyerekek rabokkal sem találkoznak.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A tábor ötlete tavaly vetődött fel az intézet parancsnokában és az egy hetes turnus olyan jól sikerült, hogy az idén már kéthetes tábort szerveztek. A gyerekek pedig már a tanév közben is gyakran kérdezték a szüleiket, hogy ugye az idén is mehetnek?

Tábor a szombathelyi börtönnél
Tábor a szombathelyi börtönnél
Tánczos Mihály

A tábor több BV-dolgozó szülőnek is nagy könnyebbséget jelent, hiszen a csemeték hasznosan töltik a szünidőt, miközben elérhető közelségben vannak. Az alsó korhatárt úgy húzták meg, hogy a gyereknek már vagy bölcsődébe, vagy óvodába kellett járnia korábban.

A napi játékot más szervezetek bemutatói is színesítik, így például rendőr és tűzoltóbemutató, vagy éppen a Fekete István Állatvédő Egyesület kutyusainak megismerése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés