Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Diplomát osztottak a nindzsa-egyetemen

A Mie Egyetemen 2017-ben alapították a világ első nindzsatudományi központját.

Micuhasi Genicsi a mesterképzésen két éven át tanulta a harcművészeteket és a feudális árnyharcosokhoz kapcsolódó más hagyományokat a Japán középső részén lévő Mie Egyetemen, abban a régióban, amit a nindzsák hazájának tartanak. Történelmi dokumentumokat tanulmányozott, hogy a nindzsa életmódot is elsajátítsa.

„Olvastam, hogy a nindzsák délelőttönként a földeken dolgoztak, délután a harcművészetet gyakorolták” – mondta el az AFP-nek a férfi, aki ezért zöldségeket termesztett, és szorgalmasan dolgozott a küzdősporttechnikáján, miközben az egyetemen tanult. „Úgy gondoltam, így élhetem át, milyen az igazi nindzsa” – mondta. Bár a feudális kor harcosait lopakodó, titokzatos, feketébe öltözött gyilkosokként ismerik, „átfogó túlélési ismereteik” is voltak.

Micuhasi kitanulta a kungfut és a sorindzsi kempo nevű japán harcművészetet. Saját dódzsójában, vagyis harcművészeti edzőtermében tanít nindzsatechnikákat, közben vezeti a fogadóját is. A Mie Egyetemen 2017-ben alapították a világ első nindzsatudományi központját, a képzést a következő évben indították. „Évente nagyjából hárman iratkoznak be, azt hiszem, van rá kereslet. Sokan érdeklődnek külföldről is, de egyet el kell mondanom: a kurzuson a nindzsa életet tanulmányozzuk, nem nindzsává képzünk” – mondta Jamada Judzsi, a japán történelem professzora.

(MTI)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra