Díszpolgárrá avatták Korda Györgyöt és Balázs Klárit

Méltó elismerés "a generációkon átívelő rajongótáborral rendelkező zenészduónak".

A II. kerület díszpolgára kitüntető címet adományozta a Balázs Klári – Korda György Fonogram életműdíjas, eMeRTon és Szenes Iván-díjas előadóművész házaspárnak – közölte Őrsi Gergely, a kerület polgármestere hétfőn. A címet a kerület lakóinak javaslatai alapján a képviselő-testület szavazta meg.

„Elismerésül a generációkon átívelő rajongótáborral rendelkező zenészduónak, akiknek több évtizedes dalszerzői és énekesi tevékenysége meghatározó része lett a hazai könnyűzenei életnek. Balázs Klári a Periszkóp, majd a Skála együttessel énekelt, Korda György táncdalfesztiválok, zenei műsorok népszerű szereplője volt. Egymásra találásuk óta közös színpadi jelenlétük több, mint négy évtizede tart. Kölcsönös inspirációjuk művészetük kiteljesedését és megújulását hozta el” - írta Facebook-posztjában a polgármester.

Rajtuk kívül egyébként a kerület posztumusz díszpolgára lett a tavaly novemberben elhunyt Csapó Gábor olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű