DK: Hende Csaba azt mondta, azért nem növelik a családi pótlék összegét, mert "aki nem dolgozik, ne is egyék"

Azt írják, őszinteségi rohamot kapott Szombathely országgyűlési képviselője néhány napja.

A DK azt állítja, Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és a parlament Törvényalkotási Bizottságának elnöke a testület április 4-i ülésén "őszinteségi rohamot kapott". A párt szerint ugyanis azzal söpörte le a képviselő asztalról a családi pótlék emeléséről szóló ellenzéki javaslatot, hogy „aki nem dolgozik, ne is egyék”.

Gy. Németh Erzsébet Szociális- és nyugdíjügyi árnyékminiszter közleményében azt írta, "ha tehát a Fideszen múlik, az állásukat elvesztő és a fizetésükből megélni képtelen szülők gyerekei nyugodtan éhen is halhatnak. Őket hagyta magára az Orbán-kormány a megélhetési válság kellős közepén."

Hozzátette, ha az árnyékkormány hatalomra kerülne, duplájára emelnék a 2008 óta változatlan összegű családi pótlékot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet