A DK lerántja a leplet a Fidesz és az Alkotmánybíróság „színjátékáról”?

Benyújtották az alaptörvény-módosítást.

A DK benyújtotta az alaptörvény-módosítást, hogy lerántsa a leplet a Fidesz és az Alkotmánybíróság színjátékáról. Ez kellene ahhoz, hogy Polt Péter megkerülhető legyen a korrupciós bűncselekmények esetén – jelentette ki Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője.

Mint mondja, a Fidesz az Alkotmánybíróságnak is szerepet szánt abban a színjátékban, amit az Európai Bizottság kedvéért adnak elő az Országgyűlésben. Elfogadtak ugyanis egy olyan törvényt, amely elvileg lehetővé tenné, hogy Polt Péter megkerülhető legyen a korrupciógyanús bűncselekmények esetében, és magánváddal is kikényszeríthető legyen a bírósági tárgyalás.

„Ám direkt úgy írták meg a javaslatot, hogy az alaptörvényellenes legyen. Orbán Viktor arra készül, hogy az Alkotmánybírósággal kaszáltassa el a saját törvényét, majd széttárja a karjait az Európai Bizottság előtt, mondván ő mindent megpróbált” – mondja Sebián-Petrovszki.

A DK ezért benyújtja azt az alaptörvény-módosítást, ami lehetővé tenné egy ilyen törvény megszületését. Mint mondják, nem azért, mert ez a törvény jó lenne és pótolná az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, hanem hogy lerántsa a leplet a Fidesz és az Alkotmánybíróság „színjátékáról”.

„Ha Orbán Viktor tényleg ilyen törvényt szeretne, akkor nincs más dolga, mint megszavazni a DK alaptörvénymódosítását. Ha nem így tesz, azzal elismeri: az egész csak színjáték volt, valójában esze ágában sem volt hatályba léptetni ezt a törvényt” – zárta mondandóját Sebián-Petrovszki.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t