Dobrev Klára: az Országgyűlés indítsa meg a megfosztási eljárást Sulyok Tamással szemben

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés indítsa meg a megfosztási eljárást Sulyok Tamás köztársasági elnökkel szemben.

Az ellenzéki politikus vasárnapi online sajtótájékoztatóján közölte: arra kérte a DK, a Párbeszéd és az MSZP országgyűlési képviselőit, hogy a többi demokratikus párt képviselőivel együtt indítsák meg az eljárást az Országgyűlésben.

Emlékeztetett arra, hogy az ügyben számos kezdeményezést tett: minden bizonyítékot átadott az ügyészségnek, büntetőfeljelentést tett különösen nagy kárt okozó csalás és hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés gyanújával, valamint írt az Alkotmánybíróság elnökhelyettesének is, hogy fizettessék vissza Sulyok Tamással az összeférhetetlenség miatt jogtalanul felvett, több mint 153 millió forintnyi alkotmánybírói fizetést.

Közlése szerint a köztársasági elnök távozását, ha nem mond le, az Országgyűlés tudja kikényszeríteni egy úgynevezett megfosztási eljárás keretében, amelynek a megindításához a képviselők ötödének az aláírása szükséges.

Dobrev Klára megjegyezte, az aláírások összegyűjtését már megkezdték, és kíváncsian várják, hogy az eljárás végén hogyan fog szavazni a Fidesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek