Dohánybolti rablásból fizette vissza az elsikkasztott összeget egy férfi

Az ügyészség a férfit még kedden, gyorsított eljárásban bíróság elé állítja rablás és sikkasztás miatt.

Gyorsított eljárásban állít bíróság elé a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség egy férfit, aki azért rabolt ki egy újbudai dohányboltot, hogy megtérítsen egy korábbi sikkasztásból származó kárt - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

Azt írták: a megalapozott gyanú szerint a férfi - alkalmazottként - május elején majdnem 300 ezer forintot sikkasztott egy kelenföldi dohányboltban.

Mivel tettére fény derült, elhatározta, hogy kirabol egy másik XI. kerületi dohányboltot, ahol szintén dolgozott korábban.

A férfi május 11-én maszkot húzott, váltóruhát rejtett el a közelben, előkészített egy "zárva" feliratot tartalmazó papírlapot és két gyorskötözőt, majd úton a dohánybolt felé kesztyűt húzott.

A boltban lévő két alkalmazottat a rabló beterelte a raktárba, majd a bolt ajtaját kívülről bezárta, a kulcsot pedig a zárban hagyta - tették hozzá.

A dohányboltból 600 ezer forintot vitt el, a pénzből visszafizette az elsikkasztott összeget, a maradékot pedig elköltötte, illetve elrejtette.

A fővárosi rendőrök 10 órán belül azonosították és elfogták a férfit, és megtalálták a pénz egy részét is - írták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi ügyészség a férfit az elfogásától számított 72 órán belül, még kedden, gyorsított eljárásban a Budai Központi Kerületi Bíróság elé állítja, rablás, sikkasztás és kétrendbeli személyi szabadság megsértése miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló