Donáth Anna: az EP elítélte a magyar kormányt a Pegasus kémszoftver használata miatt

És a Fudan Egyetem Európába telepítése miatt is.

Így szól a Momentum elnökének, Donáth Annának lapunkhoz is eljuttatott közleménye:

„Az EP illetékes bizottsága, az INGE elítélte a magyar kormányt a Pegasus kémszoftver használata és a Fudan Európába telepítése miatt.

Az Európai Parlament bizottsága ma megszavazta azt a jelentést, ami uniós szinten ítélte el a magyar kormányt azért, mert Európa közepén, a saját állampolgárai ellen vetette be a Pegasus kiberfegyvert. A jelentést az EP külföldi beavatkozással és dezinformációval foglalkozó különbizottsága, az INGE bizottság készítette és fogadta el. Ebben a jelentésben szó van a Fudanról is, a bizottság elítéli a Kínai Kommunista Párt egyetemének Európa szívébe való költöztetését.

Az INGE bizottság érdeklődése ugyanis nem csak a kamuhírekre terjed ki, hanem arra is, hogy melyek azok a világban és Európában zajló folyamatok, amik alááshatják az európai demokráciákat.

A most elfogadott jelentéssel európai szintre emelkedett a probléma, amit nap mint nap érzékelünk a hazai közéletben: a kínai és orosz kormány a saját geopolitikai céljainak elérésére használja a magyar kormányt, és sérti meg Magyarország szuverenitását. A magyar kormányon keresztül ezek a keleti diktatúrák dezinformációs kampányokat indítottak, destabilizálják a régiónkat, a Fudan egyetem pedig egy újabb eszköz lesz a Kínai Kommunista Párt kezében.

Az egyetem ügye, a Fudanról szóló népszavazás tehát nem csak amiatt fontos, mert a Fudan miatt tovább fog súlyosbodni a hazai lakhatási válság. Azért is kell vele foglalkoznunk, mert európai szintű kihívást jelent.

A Pegasus ügyét pedig ki kell vizsgálnunk, ki kell derülnie, hogy pontosan kik, és miért kémkedtek újságírók, ellenzékiek, államtitkárok és ügyvédek magánéletében. Ezért is kezdeményeztük frakciótársaimmal, hogy a Renew Europe frakció szólítsa fel a többi parlamenti frakció vezetőjét: támogassák egy Pegasus vizsgálóbizottság felállítását, Orbán Viktor európai parlamenti meghallgatását és felelősségre vonását. Ideje, hogy Európa végre ráeszméljen: védelmet kell biztosítanunk az ügy áldozatainak. Hiszen a Pegasus-ügy is a demokráciáról szól. Arról, hogy két tagállamban, Magyarországon és Lengyelországban lábbal tiporják a jogállamot, az emberi jogokat. Két kormány is terroristák ellen kifejlesztett kiberfegyvert vetett be a saját állampolgárai ellen. Ez elfogadhatatlan.

Európai válaszlépésekre van szükség, arra, hogy először feltárjuk az ügy részleteit, majd megalkossuk a kiberfegyverek szigorú európai szabályozását, hogy soha többé ne fordulhasson elő ilyen emberijog-sértés. A most elfogadott jelentés is ezt a munkát segíti, márciusban pedig az Európai Parlament is tárgyalni fogja a dokumentumot.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek