Olasz darabhoz olasz ételek - megvan a nyertes színházi vendéglátó

A nagyközönség számára is nyitott lesz a Weöres Sándor Színház új étterme. Némi vita után a város eldöntötte, ki üzemeltetheti a színház vendéglátóhelyeit.

Mint arról tegnapi cikkünkben már beszámoltunk Ki lesz a vendéglátós a Weöres Sándor Színházban? 2011. January 11. 11:26 , a város gazdasági- és pénzügyi bizottsága keddi ülésén másodszor tárgyalta a Weöres Sándor Színház büféjének és éttermének üzemeltetéséről szóló pályázatot. Több nyitott kérdés is volt az egyetlen beérkezett pályázattal kapcsolatban.

Információink szerint a bizottság tegnap, kisebb módosításokkal ugyan, de elfogadta a Thea-Club Kft. pályázati anyagát. Ilyen módosítás a bizottság által kért szakértői véleményben meghatározott havi bérleti díj 333 ezer Ft + Áfáról 370 ezer Ft + Áfára történő emelése. A változás oka, hogy a szakértők szerint ez a legalacsonyabb kikalkulálható ár - ennél kevesebbet a bizottság nem akart engedni. A másik eltérés az eredeti anyaghoz képest a konyhatechnológiával kapcsolatos. Ez alapján a bérlő által beépített felszerelés - mely durván 12,5 millió forint - nem lelakható. Azaz, nem kerül a színház tulajdonába, és értéke nem is nem számít bele a bérleti díjba. Egy esetleges bérleti jogviszony megszűnés után nyílhat a színháznak lehetősége arra, hogy megvásárolja a konyhai felszerelést. Kisebb módosításként még a kaució összegét is megemelték két havi bérleti díjnak megfelelő összegre.

Örülnek a végeredménynek

Megkerestük a Thea-Club Kft. két tulajdonosát. Beke Ramónnal (a színház büféjének eddigi üzemeltetője) és Csonka Tamással (A Pelikán hotel és a Tóvendéglő tulajdonosa)a készülő étteremben találkoztunk. Munkások hada vett körül bennünket, mindenki tette a dolgát. Rövid az idő az átadásig, gőzerővel dolgoznak.

A két üzletember örül a pályázatuk sikerének. Balról Csonka Tamás, jobbról Beke Ramón.
Mészáros Zsolt

Az üzletemberek elmondták, nagyon örülnek, hogy a bizottság végül elfogadta a pályázatukat, azonban az érdemi munka most kezdődik. A megrendeléseket véglegesíteni kell, a szállításokat le kell bonyolítani, és természetesen be kell rendezni a büfét és az éttermet is. Jelenleg még a városra várnak, hogy kiadják az engedélyeket.

Beke Ramón elmondta, bár már a régi Hemóban is együtt dolgozott a színházzal, most mégis kicsit más a helyzet. Igyekeznek mindenben a színészek, és a vendégek igényének megfelelni. Az étterem minden nap nyitva áll a nagyközönség elött is. A menük igazodni fognak a színház előadásaihoz. Például ha olasz darabot játszanak, jöhetnek az olasz ételek. Kialakítanak az étteremben egy színpadot is, különböző programokkal szeretnék kellemessé tenni a vendégek itt tartózkodását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Ki lesz a vendéglátós a Weöres Sándor Színházban?

Még nincs döntés az új szombathelyi színház büféjéről, pedig 11 nap múlva itt az átadás. A háttérben politikai viták zajlanak, miközben a szerződés részleteiről sem tudnak megegyezni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet