A pénzügyi és a környezetvédelmi okok is a használt ruhák mellett szólnak - És mi találtunk ehhez egy jó webáruházat is

A dresspack szombathelyi raktárában nemcsak a boltról, de annak működéséről is sok mindent megtudtunk.

Szombathely belvárosában, egy tömbház hátsó bejáratánál nyomjuk meg a dresspack feliratú csengőt. Nem sokkal később már a ruhákkal telepakolt Salgó-polcok között vagyunk, és amikor már azt hittük, hogy mindent láttunk, újabb és újabb helyiségekbe nyitunk be. Egyikben egy fotóstúdió is van.

dresspack.hu használtruha online
Mészáros D. Zsolt

Bozzay György kereskedelmi vezető segít értelmezni a látottakat.

Ez a dresspack webáruház lelke?

Igen, ide érkezik be az áru, itt rendszerezzük a ruhákat, ide futnak be a megrendelések és itt állítjuk össze a csomagokat is.

Az fontos, hogy mindez Szombathelyen van?

Az itt élőknek biztos érdekes, hogy egy helyi vállalkozás áll a webáruház mögött, természetesen az egész országba szállítunk.

Mennyi ruha itt körülöttünk a polcokon?

Jelenleg négy-ötezer között van az aktív készletünk, ezek már fel vannak töltve az áruházba, ezenkívül még körülbelül ötszáz olyan darab van, ami feldolgozásra vár. Mi nem megrendelésekkel dolgozunk, kizárólag azt adjuk el, ami a valóságban is itt van ezekben a helyiségekben. Ezt azt is jelenti, hogy a megrendelt terméket egy munkanapon belül el tudjuk küldeni.

Az üzleti titok, hogy honnan érkeznek a termékek?

Részben igen, de a ruhák márkája, címkéi, dizájnja azért azt sejteti, hogy többségük külföldről érkezik. Mi aztán itt egyedileg címkézzük őket, egyrészt hogy könnyen és gyorsan megtaláljuk őket, másrészt így a vásárlók is egységes tájékoztatást kapnak.

dresspack.hu használtruha online
Mészáros D. Zsolt

Még otthon megnéztem a webáruházat, feltűnt, hogy szinte az összes termék mellett az áll, hogy újszerű állapotban van.

Amikor beszerezzük a készletet, figyelünk erre, ahogy arra is, hogy ne menjünk egy bizonyos minőségi szint alá. Az a célunk, hogy aki tőlünk vesz használt ruhát, az véletlenül se nézzen ki úgy, mint aki használt ruhákat vesz. Ez jól jön annak, aki szeretne elegánsan megjelenni a munkahelyén, de a fizetése ezt nem engedi meg. Sajnos sokan vannak ilyenek.

dresspack.hu használtruha online
Mészáros D. Zsolt

Néhány terméknél az van feltüntetve, hogy „outlet”. Ezek új termékek?

Abszolút, és ezek más forrásból is jönnek. Jellemzően ezek jól csengő divatmárkáknak az elmúlt években piacra dobott és az áruházakban megmaradt modelljei.

Nem titok, hogy a legtöbben azért vásárolnak használt ruhákat, mert jóval olcsóbbak, mint az újak. Viszont azt látom, hogy vannak itt felső kategóriás darabok is, láttam mondjuk egy Hugo Boss-zakót, egészen nyomott áron.

Mi nem teszünk különbséget a nagyobb és a kisebb márkák között. Itt jön be a képbe a „kincskeresési élmény”, ezért van az, hogy sokan rendszeresen felkeresik a webáruházat , hátha belefutnak valami igazán nagy fogásba.

dresspack.hu használtruha online
Mészáros D. Zsolt

Sokan még most is idegenkednek a ruházati termékek internetes vásárlásától, mondván, próba nélkül azért ez nem az igazi.

14 napos visszaküldési garanciánk van, azaz bőven van idő otthon felpróbálni, megtapogatni az anyagot. Ha kiderül, hogy a vásárló nem pont erre gondolt, akkor a weboldalon jelzi nekünk, majd postán vagy futárszolgálattal visszaküldi a ruhát, mi pedig visszafizetjük az árát. Ez egyébként nem túl gyakori, a vásárlások 5 százaléka körül lehet.

dresspack.hu használtruha online
Mészáros D. Zsolt

Láttam, hogy a ruhák méreténél nemcsak az van feltüntetve, hogy „S” vagy „L”, de a pontos centiméterek is.

Ez egyre jobban elterjedt gyakorlat, mi ezzel is segítjük a vásárlókat. Hogy egy példát mondjak: egy európai gyártó XL mérete nagyon nem ugyanaz, mint egy amerikai gyártó XL mérete; ha viszont odaírjuk a valódi centimétert, akkor elkerülhetjük a félreértéseket, a felesleges rendeléseket. Még egy segítő táblázatunk is van, hogy mit hol mérjünk.

dresspack.hu használtruha online
Mészáros D. Zsolt

Mivel ezek valóban nagyon olcsó ruhák, ráadásul ott vannak a hűségpontok és a folyamatos akciók, szóval gondolom, már csak a postaköltség miatt is célszerű többet rendelni egyszerre.

Igen, a vásárlók általában egy csomagot rendelnek, ráadásul 15 ezer forint felett ingyenes a kiszállítás. De sokan vannak, akik egy-egy darabot vásárolnak, valószínűleg ők a kincskeresők, akikről korábban már beszéltünk.

dresspack.hu használtruha online
Mészáros D. Zsolt

Amikor használt ruhát vesz valaki, akkor az egyik legfőbb tényező a pénzügy. De az én ismeretségi körömben is egyre többen vannak, akik környezetvédelmi okok miatt fordultak el az új ruháktól. Ez a zöld trend már érezhető a vásárlásoknál?

Ha egyelőre nem is meghatározó, de az előszeleit már mi is érezzük ennek a gondolkodásnak. Valóban ellentmondásos, hogy 40 fokos melegben nézegetjük a kiszáradt tavainkat, miközben egy olyan póló van rajtunk, aminek az előállításához annyi víz kell, amit két év alatt iszunk meg. Ha ezt a pólót kidobjuk, akkor ez az ivóvíz elveszik. Ha viszont valaki még egyszer megveszi és felveszi, akkor másként alakul a pólónak az ökológiai lábnyoma.

dresspack.hu használtruha online
A fotókra kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Milyen gyakran érdemes benézni a dresspack webáruházba ?

Erre nehéz szabályt mondani. Azt biztos, hogy először érdemes megismerkedni a vele, utána pedig rendszeresen látogatni, hiszen megjósolhatatlan, hogy milyen kincsek bukkannak fel. Az árukészletet hetente frissül, és én biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb mindenki beleakad valamibe.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

(X)