Találtak kábítószert a szombathelyi képviselők bulihajóján

A Nemzeti Nyomozóiroda elismerte, hogy a képviselők kapcsolatba kerültek a drogfogyasztással, de az eljárást felfüggesztették.

Május 8-i keltezésű a Nemzeti Nyomozó Irodának lapunk birtokába került határozata, amivel gyakorlatilag leállították a nyomozást a szombathelyi drogügyként elhíresült feljelentésben. A Lazáry Viktor fideszes önkormáyzati képviselő körül szárba szökkent botrányról már sokszor írtunk, legutóbb itt foglaltuk össze Valódi a szombathelyi drogos videó 2014. May 05. 12:35 az eseményeket.

Beigazolódott, hogy bűncselekmény történt

A Nyomozó Iroda indoklásában érdekes dolgok olvashatóak. A második bekezdésben szó szerint ez:

Az ügyben szombathelyi képviselők kerültek összefüggésbe kábítószer fogyasztásával. A feljelentő feljelentéséhez mellékelt videofelvételen egy férfi – akiben többek hasonlóságot véltek felfedezni Lazáry Viktor szombathelyi önkormányzati képviselővel – kábítószer-fogyasztáskor szokásos mozdulatokat tett.

Nem támogatott video formátum
Video: Az ominózus video

A képviselők kapcsolatba kerülése a droggal nem feltételes módban szerepel, és ezek szerint a felvételen Lazáry hasonlóságát többen is látni vélték. De folytassuk, most már nem szó szerint. A hatóság szerint a bűncselekmény elkövetése beigazolódott, a hajón ugyanis a szakértők kokain nyomait mutatták ki, a videoszakértő pedig megállapította a felvétel készítésének helyét.

Nem remélnek eredményt?

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint azonban nem bizonyítható, hogy Lazáry kapcsolatba került a kábítószerrel, és az sem, hogy róla készült a videofelvétel. A kábítószert szállító és azt átadó személyek kilétét sem sikerült kideríteniük, azt is kijelentik, hogy a nyomozás folytatásától sem várható eredmény.

De megjegyzik, ha az elévülési határidőn belül az elkövetők kilétét megállapítják, az eljárást folytatják.

Czeglédy panaszt tesz
Vágvölgyi Bálint

Felhívtuk Czeglédy Csaba ellenzéki városi képviselőt, aki a feljelentést tette. Mint mondta, a legfontosabb az, hogy kiderült, bőven volt alapja a feljelentésnek és az eljárásnak. De, mint mondta, érti a helyzetet, a felsőbb akarat hiányában, nagy szembeszélben nyomozni is nehéz.

Czeglédy panaszt tesz a felfüggesztés ellen

Czeglédy szerint az ügy tanulsága ennyi: szívj el egy füves cigit és rád ront a terrorelhárítás, kokainozz a haverjaiddal egy balatoni hajón, és nem történik semmi. Kijelentette, a hatóság beazonosította a helyszínt, a videofelvételen szereplő beazonosításáról annyit mondott, hogy aki úgy mozog mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa, az kacsa, úgyhogy mindenki döntse el, kit is lát a videón.

Hangsúlyozta, biztos abban, hogy lesz még olyan bizonyíték, ami elegendő lesz az eljárás folytatására. És reméli, a felfüggesztés nem jelenti, azt, hogy a rendőrség nem keresi a szombathelyi kábítószerdílereket.

Czeglédy egyébként panaszt tesz az eljárás felfüggesztése ellen, és igazsági antropológus szakértő kirendelését kéri, aki meg tudja állapítani, ki is van a felvételen.

Felhívtuk Lazáry Viktort is, de nem kívánt nyilatkozni.

Nyugat.hu
Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Valódi a szombathelyi drogos videó

Újabb információkkal szolgált a fideszes városvezetőket érintő botrányról Czeglédy Csaba, aki felrobbantotta a bombát.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet