Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Légifelvétel a lángoló vasvári hulladékdepóról

Negyven tűzoltó és több munkagép segítségével fékezték meg a lángokat.

Negyven tűzoltó, tíz tűzoltó gépjárművel és hét vízsugárral küzdött a lángok eloltásán.

Háromszáz négyzetméter alapterületű, öt méter magas hulladékdepó égett egy vasvári hulladékfeldolgozóban.

Tűz egy vasvári hulladékfeldolgozóban
TM/Nyugat.hu

A tűzoltókat délután egy órakor riasztották a helyszínre. Negyven tűzoltó, köztük Körmendről, Zalaegerszegről, Szombathelyről és Sárvárról hivatásos, Vasvárról önkormányzati egységek tíz tűzoltó gépjárművel, valamint a Vas megyei katasztrófavédelmi mobil labor és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egységei érkeztek a helyszínre.

Tűz egy vasvári hulladékfeldolgozóban
TM/Nyugat.hu

Több irányból, hét vízsugárral láttak neki a lángok megfékezésének. A tűzoltók elsődleges feladata az volt, hogy az égő depót leválasszák a többi depótól, hogy arra ne terjedjenek át a lángok.

Tűz egy vasvári hulladékfeldolgozóban
TM/Nyugat.hu

A munkálatokat a helyszínen öt erőgép is segítette, amelyek megbontották a depókat, a tűzoltók pedig hűtötték az izzó részeket.

Tűz egy vasvári hulladékfeldolgozóban
TM/Nyugat.hu

A Vas megyei katasztrófavédelmi mobil labor a környező utcákban és a településen is méréseket végzett, de lakosságra veszélyes füstkoncentrációt nem tudtak kimutatni a levegőben.

A tűzeset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

(A repülés azonosítója: UWMKJA) Szombathelyi hulladékudvarban keletkezett tűz, 2020. áprilisában

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra