Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

2,3 milliárd forintnyi eurót loptak a német adóhatóság széfjéből

A páncélajtót kikerülő betörők 6,5 millió eurót, azaz kb. 2,3 milliárd forintot zsákmányoltak a riasztó nélküli széfből. Valaki rossz minőségű fényképet is készített az egyik gyanús férfiről.

Nagyjából 35 millió forintnyi nyomravezetői díj (100.000 euró) üti a markát annak, aki nyomra vezeti a német rendőröket egy november 1-jén történt betöréssel kapcsolatban.

Három sötét ruhás férfit keresnek, akik közül ketten megfúrták a duisburgi fővámhivatal alagsori széfjét, amiből 6,5 millió eurót zsákmányoltak. A tettesek valójában a falat fúrták, bontották meg, elkerülve az acélajtót.

A pénzt fehér, Kleve település rendszámtáblájával felszerelt  furgonba rakták, majd elhajtottak. A zsákmány értéke magyar pénzben meghaladja a 2,3 milliárd eurót. Egy férfinek gyanús lett az épület előtt idegesen járkáló férfi és elkeserítően rossz minőségű fényképeket készített róla. Az illető egy másik járművel távozott abba az irányba, mint a széfet kiürítők.

100 ezer euró a nyomravezetői díj
TM/Nyugat.hu

Viszont aki felismeri a férfit (aki a fotó alapján akár műorrot is viselhet), vagy a tettesek nyomára vezeti a rendőrséget, az 100 ezer eurós nyomravezetői díjjal számolhat.

Meglepő részlet, hogy a széfet nem védte riasztórendszer. Nem elképzelhetetlen az sem, hogy belsősök is segítették az adóhatóság széfjének kifosztását.

Aki információval rendelkezik az esettel kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot az illetékes német rendőrséggel a 02821/5045200 telefonszámon, vagy e-mailben a notes_PONT_krefeld_KUKAC_polizei_PONT_nrw_PONT_de címen.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra