Édes Élet - Méhek Világa kiállítás a szombathelyi piacon

A méhek, mézek és emberek különös, mesés egyvelege.

A szombathelyi piacon december 9-én rendezik meg az Édes Élet - Méhek Világa kiállítást. Szombathely Városi Vásárcsarnok a Kaposvári Nagypiactól átvette az Édes Élet - Méhek Világa Vándorkiállítás anyagát és decemberben saját tematikával kiegészítve, Vas megyei méhészekkel együttműködve rendezi meg a Vándorkiállítást.

Ezen a héten, illetve a következő két hétben regisztrált óvodás és iskolás csoportok, több száz gyermek ismerkedhet meg közelebbről a méhekkel, a mézzel filmvetítésen, interaktív játékokon, mézkóstolón keresztül.

A cél a méz megszerettetése a gyerekekkel, a méhek élethez nélkülözhetetlen szerepének bemutatása. De természetesen a kiállítás ingyenes és nyitott a vásárcsarnok vásárlói számára is.

A kiállítás ünnepélyes átadás-átvétele december 9-én, szombaton 10:00 órakor lesz a Szombathely Városi Vásárcsarnokban, az „Év legszebb piaci standja” oklevél átadásával együtt.

A köszöntőbeszédek után a Sárvári Apiarius Mézlovagrend felvonulását követően a zongora mellett a két csarnok közötti területen Peltzer Géza „Piac” c. lemezbemutatóján vehetnek részt a látogatók.

A mézlovagrend nagymestereit kísérő kis méhecskék kóstolómézet osztogatnak a vásárlóknak. A méz és a méhészet iránt érdeklődők pedig a Kiscsarnokban a Gombavizsgáló melletti üzletben a 4SZ Méhészet előadását hallgathatják „Pillantás a kaptárba” címmel. Egy berendezett kaptáron keresztül bemutatják a méhek életét, mi zajlik a kaptárban, hogy nyerik ki a mézet, és régen hogyan méhészkedtek.

Jelen lesznek a Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársai is mézes tematikájú könyvekkel, valamint a Sárvári Méhész Egyesület jóvoltából méhecskés selfie-t is lehet készíteni, és a szerencsekereket megpörgetni. Mézes kenyér, méhecskés színezők is várják a kicsiket.

A Kiscsarnokban megjelenő árusok portékái között szombat délelőtt fellelhetők a mézeskalács, mézes puszedli, mézek gazdag választéka, méhviasz figurák, méhek által leginkább kedvelt és beporzott virágok gyümölcseiből készült lekvárok.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely