Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egészségügyi alapellátás: Pintér Sándor államosításban gondolkodik

Úgy tűnik, a kormány erős beavatkozásra készül az egészségügyben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mennyiért vállalnák havonta a háziorvosok a betegek ellátását? – tette fel a kérdést a Medical Online információi szerint Pintér Sándor belügyminiszter az alapellátókat képviselő szervezeteknek. Ez és egyre több jel utal arra, hogy Pintér Sándor belügyminiszter készül valamire az egészségügyben. A Medical Online szombat esti cikkében, több, független forrásból származó értesülései alapján azt írta, hogy a tárcavezető szerint üdvös lenne államosítani a háziorvosi ellátást, mivel a Covid-19 járvány alatt nem voltak vezényelhetőek az alapellátó orvosok.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A lap is megjegyzi, hogy Pintér Sándor lett egészségügy rendbetételével legújabban megbízott kormánytag, aki mint ismeretes, a miniszterelnök helyettese. Erre utal a lap másik értesülése, miszerint az állami kórházak nem köthetnek új szerződést magáncéggel, kivéve szakmailag indokolt esetben, amihez viszont már szükséges a kórházparancsnokok hozzájárulása és végső soron Pintér Sándor engedélyezi a szerződéskötést.

Mit lát a képen?
Józing Antal

Szombaton a Magyar Orvosi Kamara elnöke is nyilatkozott a kormány szándékairól. Kincses Gyula azt mondta, hogy belügyminiszter és az EMMI munkacsoportjai konzultációkba kezdtek az egészségügy fontos szereplőivel, ami arra utal, hogy a kormány erősebb beavatkozásra készül az egészségügyben.

A Medical Online azt is felidézi, hogy visszanyúl a két világháború közötti időkhöz, amikor ugyancsak a Belügyminisztérium égisze alatt működött az egészségügyi ágazat irányítása. Fontos kérdés lehet, hogy a háziorvosokat hogyan kárpótolják a háziorvosokat a praxisjogukért.

A lap azt is megjegyzi, hogy nagyon valószínű, hogy a nyugdíjkorhatárt bőven túllépő háziorvosok az államosítást követően azonnal hátrahagyják a körzeteket. Kérdés az is, hogy hogyan reagál az ötletre az a fiatalabb generáció. A fiatalok közül sokan egyébként éppen azért választották a háziorvosi hivatást, hogy megszabaduljanak a kórházi hierarchiától, a központi irányítástól - emlékeztet a portál.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés