Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy 16 éves fiú levágta a nyomkövetőjét, megkéselte volt barátnőjét és annak édesanyját

Ha Magyarországon rosszat teszel fiatalként, mindenre számíthatsz, csak segítségre nem.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2020. szeptember 23-án közleményt adott ki a Fővárosi Főügyészség, amely szerint letartóztattak egy 16 éves fiút, aki ellen előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és – a bűnügyi felügyeletből eltávozás miatt – fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A fiatalkorú fiú 2018-ban, korábbi párkapcsolatában a jegyese életére tört, emiatt büntetőeljárás és nyomkövető eszközzel biztosított bűnügyi felügyelet alatt állt. 2019. augusztus 8-án levágta magáról a nyomkövetőt és egy bicskát magához véve átment Pestről a XI. kerületbe, ahol a lányra és a lányát védeni igyekező édesanyára támadt, mindkettőjüket többször – a lányt a földre is rántva és leszorítva – megszúrta.

A lány édasanyja segítséget hívott telefonon, a kiérkező mentők meg tudták menteni a lány életét.

A törvény szerint egy bűncselekmény elkövetésekor tizenhatodik életévét betöltött fiatalkorúra kiszabható szabadságvesztés leghosszabb tartama életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény elkövetése esetén tizenöt év – írják az ügyészség honlapján.


Már régóta kerülget a hányinger, akárhányszor szembejön velem egy olyan hír, amelyben egy tini elkövet valamit, amiért aztán nincs bocsánat, nincs segítség. Egyszerűen nem törődnek azzal, hogy legalább úgy csináljanak, mintha meg akarnának oldani egy problémát, ami a gyerekeinket érinti.

2018-ban Balatonfüreden azért rúgtak ki több tucat diákot (akik közül sokan csak épp, hogy betöltötték a 18-at) évzárás előtt, mert füveztek – írta meg anno az Index . Kirúgták őket, ahelyett, hogy segítettek volna nekik.

Milyen jó lenne, ha a piálásban is ilyen következetes lenne mélyen tisztelt kormányunk, legalább a fiatalok védelme érdekében. A fiatalok ugyanis nem csak akkor szenvednek az alkoholizmustól, ha ők maguk az alkoholisták...

A napokban arról lehetett olvasni, hogy Somogyban több fiatalkorú lányt bírt rá prostitúcióra egy őket befogadó pár (hivatalosan csak egyikük fölött volt gyámságuk). A biztonságos otthonra vágyó sértettet a megvádolt nő 2017 decemberében hivatalosan is családjába fogadta, és a kiskorú gyámja lett. A vádlottak egy elhanyagolt, félkomfortos három helyiségből álló házban laktak, ahová nem volt bevezetve a folyóvíz, így a tisztálkodási lehetőségek is korlátozottak voltak – írják az Ügyészség honlapján.

Egyáltalán miként lehetséges, hogy ilyen helyre kiadjanak gyerekeket, miközben diplomás emberek elképzelhetetlen procedúrákon mennek át azért, hogy befogadhassanak és nevelhessenek gyereket. Elképesztő kitételeknek kell megfelelniük. Hogy van ez?

Szóval 15 évet kaphat a barátnőjét megkéselő fiú.

Egy fiatalkorú, akinek azt sem tanították meg, hogyan dolgozza fel, ha szakít vele a barátnője. Nem az ő döntése volt, hogy megszülessen. Nem az ő döntése volt, hogy nem kapta meg a megfelelő nevelést, de talán a szeretet sem. Ha megkapta volna, most nem tartanánk itt.

Elindult egy szörnyű úton, amitől valószínűleg senki nem fogja visszatartani. Börtönbe kerül, kijön, és minden megy tovább? Ugyanígy, amíg nem történik újra baj?

Ahelyett, hogy dobálóznánk a svéd cserediákos és hasonlóan unintelligens kommentekkel, talán elgondolkodhatnánk rajta, mi van akkor, ha holnap elüt minket egy kamion, és árván maradnak a gyerekek. Ez a rendszer védi és tanítja őket? Mi lenne, ha a stadionok helyett jobb célokra fordítanánk azokat az iszonyú összegeket?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés