Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy év felfüggesztett börtönt kapott a pedofilbotrány miatt leváltott perui magyar nagykövet

Az ügyvéd azzal védekezett, hogy Kaleta Gábor mélyen vallásos ember.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy év, két és fél évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 540 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság Kaleta Gábor volt perui nagykövetet - írja a Blikk . Kaletát pedofíliával vádoltak, miután a különböző számítástechnikai eszközein 19 ezer, kiskorúakról készült pornográf fényképet találtak.

Koszticsák Szilárd / MTI / MTVA
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A férfit egy nemzetközi rendőrségi akció részeként vették őrizetbe 2019 tavaszán. A diplomatát a magyar hatóságoknak kellett hazahozniuk Peruból. Ezután Szijjártó Péter tavaly áprilisban kezdeményezte Áder Jánosnál a nagykövet megbízatásának visszavonását. Az ügyről sem a külügyminisztérium, sem az ügyészség nem adott akkor tájékoztatást. A volt perui nagykövet ügyét közel egy évig titkolta a kormányzat és az ügyészség.

A lap megemlíti, hogy mivel az ügyészi indítványban az szerepelt, hogy Kaleta beismerés esetén egy évet kapjon három évre felfüggesztve, ennél súlyosabb büntetést a bíróság nem szabhatott volna ki akkor sem, ha ezt indokoltnak látja. Kaleta beismerte bűnösségét, így két és fél évre függesztették fel a börtönbüntetést.

A Blikk beszámolója szerint Kaleta ügyvédje arról beszélt, hogy a védence "mintaértékű jogász életet élt, amelynek keretében diplomáciai karriert futott be és ennek keretében szolgálta hazáját. Mélyen vallásos emberről van szó, aki rendszeresen gyakorolja a hitét" , de a botrány miatt a volt diplomata 30 kilót fogyott. Kaleta arról beszélt, hogy végtelenül megviselte az ügy a családját, a szülei ismeretlen számról kapnak telefonokat, a céget is zaklatják, ahol munkát kapott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés