Egy gázszerelő ellen már vádat emelt az ügyészség

Annak adta ki magát, aki nem volt, és bizonyos összegeket eltulajdonított.

A Kőszegi Járási Ügyészség kontár gázszerelővel szemben emelt vádat sikkasztás és csalás bűntette miatt - közölte lapunkkal a Vas Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott magát egyéni vállalkozónak kiadva 2018. február és 2020. augusztus közepe közötti időszakban különböző hirdetési fórumokon gáz- és fűtésszerelési munkákkal kapcsolatos hirdetéseket adott fel, illetve az ilyen szolgáltatást igénylők által feladott hirdetésekre jelentkezett úgy, hogy megfelelő végzettséggel nem rendelkezett, és egyéni vállalkozói tevékenységét a hatóság 2018.év elejével megszüntette.

A vádlott a gáz- és fűtésszerelési munkát igénylő sértetteknél felmérést végzett, tőlük az anyagár előlegeként kapott összegeket azonban jogtalanul eltulajdonította, az elvállalt munkát pedig nem, illetve csak részben végezte el.

A vádlott 10 sértettnek több mint 3,1 millió forint kárt okozott.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek