Lecseszték, hogy rosszul fogja a kakasokat, erre felhúzta magát és földhöz vágta őket

Most állatkínzásért kell felelnie a fiatal férfinak.

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 25 éves férfi ellen, aki munkahelyén úgy vágott földhöz egy kakast, hogy az elpusztult.

A vádirati tényállás szerint a 25 éves férfi 2021 májusában egy Győr melletti településen lévő baromfitelepen dolgozott. Munkája során egy nap kollegáival a tenyészkakasok súlyát mérték.

A terhelt szabálytalanul, a nyakuknál fogva emelte fel az állatokat, így adva tovább a mérlegelésre. Mikor munkatársai szóvá tették, hogy normálisan, a szárnyuknál fogva emelje meg az állatokat, a vádlott nagyon indulatos lett.

A kezében tartott két állatot nagy erővel a földhöz vágta, és trágár szavak kísértében elhagyta az istállót. A bántalmazástól az egyik kakas a helyszínen elpusztult, a másiknak azonban semmi baja nem lett.

A férfi ellen az ügyészség minősített állatkínzás miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a bíróság elzárásra ítélje.

A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek