Egy kis enyhülés: locsolóautók hűtik Szombathely utcáit

A hőségriadó ideje alatt folyamatosan.

A tartós kánikulára való tekintettel a SZOVA Nonprofit Zrt. június 28-án, kedden kora este megkezdte a városi utak locsolását a jelentősebb közösségi közlekedési útvonalakon.

A két arra alkalmas locsolóautó a Rohonci úti Haladás-stadiontól indult, és mintegy másfél–két órán keresztül folyamatosan frissítette fel Szombathely közlekedési útvonalait, a sűrűn lakott városrészeket és a belváros forgalmas útszakaszait. A munka szerda kora reggel folytatódott, és így lesz ez a hőségriadó időtartamáig folyamatosan, minden nap.

Locsolóautók Szombathelyen
Facebook

A SZOVA locsolóautói az aszfaltra permetezett vízzel enyhítik a forróságot, a felhevült aszfaltot egy időre 6-8 fokkal lehűti, ami csökkenti a gyalogosok hőérzetét, valamint leköti a port és a polleneket is.

Ilyenkor átlagosan 18.000-20.000 liter víz kerül az utakra, - a munkagépek természetesen ügyelnek arra, hogy a lehető legkisebb mértékben akadályozzák a forgalmat - írják a város Facebook oldalán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely