Egy milliárd 450 millió forintért hozhat világosságot Szombathelyre az Elios

Az önkormányzat meghívásos pályázatot írt ki a közvilágítás korszerűsítésére.

Napok óta téma az Elios ügye a magyar közéletben. A cég 2016-ig Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozott, most pedig az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF készített jelentést a beruházások kapcsán 2011-től 2016-ig történt visszaélésekről.

A korszerűsítés után sötétebb lett

Közben forrnak az indulatok az érintett önkormányzatokban. A jobbára ellenzéki politikusok ugyanis azt követelik, hogy hozzák nyilvánosságra a jelentéseket, kíváncsiak lennének ugyanis arra, hogy náluk voltak-e visszaélések a beruházásokkal kapcsolatban.

Az Elios önkormányzati megrendelésekre korszerűsítette a közvilágítást. Tőlünk nem messze, Zalaegerszegen is történt ilyen modernizáció. A ledes világításra cserélt lámpák azonban nem minden esetben jelentettek világosabb megoldást is. A Népszabadság 2016-os cikke például így írta befejezett világításcseréről:

Zalaegerszegen arra panaszkodtak, hogy a korszerűsítés után sötétebb lett, mint volt
Garai Antal Atom

Elégedetlenek a zalaegerszegiek a város megújult közvilágításával. Az utcán megszólított helybeliek kivétel nélkül azt mondják, hogy a korszerűsítés óta sötétebb lett este a város. Főleg a gyalogátkelőket érzik emiatt veszélyesnek az egerszegiek.

A mostani OLAF-jelentés miatt tartott csütörtökön sajtótájékoztatót Szilágyi György , a Jobbik országgyűlési képviselője, ahol szóba került, hogy ha Orbán Viktor akarná, akkor pillanatok alatt nyilvánosságra lehetne hozni a jelentéseket. Mint ahogy az legutóbb a 4-es metró esetében is történt.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy az Elios hamarosan Szombathelyen is munkához lát, ahol egy milliárd forintos meghívásos pályázaton vesz részt a cég.

Közben megtaláltuk a pontos kiírást a szombathelyi önkormányzat weblapján . Egészen pontosan egy milliárd 450 millió forintot költ majd el a város közvilágítás korszerűsítésre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet