Tárgyalás nélkül egymillió forintra büntették Czeglédy Csabát az „Ördög ügyvédje”-ügy miatt – Frissítve

A „bűnsegédlettel vádolt, többszörösen büntetett előéletű” társának pedig félmillió forintot kell fizetnie. Közben a képviselő is reagált.

Eredményes vád az „ördög ügyvédje”-ként ismert ügyben – áll a Fővárosi Főügyészség kedd délutáni sajtóközleményében. Mint írják, a Veszprémi Járásbíróság marasztaló döntést hozott, büntetővégzéssel az ügy mindkét vádlottjával szemben pénzbüntetést szabott ki.

A bíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján, váddal egyezően megállapította, hogy az ügyvéd vádlott és a bűnsegédlettel vádolt, többszörösen büntetett előéletű társa megvalósította a 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségét.

Az ügyvéd vádlott pedig minden kétséget kizáróan Czeglédy Csaba, az ellenzék helyi országgyűlési képviselőjelöltje, aki tavaly áprilisban lapunknak megerősítette, Czeglédy Csabát gyanúsítottként hallgatták ki az "Ördög ügyvédje" blog Borkai Zsolt jachtos-szexpartis bejegyzése miatt 2021. April 09. 09:45 hogy gyanúsítottként hallgatták ki az „Ördög ügyvédje” blog Borkai Zsolt jachtos-szexpartis bejegyzése miatt.

A bíróság most halmazati büntetésül Czeglédyvel szemben 1 millió forint, társával szemben pedig 500 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. Emellett a bíróság rendelkezett arról is, hogy amennyiben a vádlottak a kiszabott pénzbüntetés megfizetését elmulasztják, a büntetést fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

Mivel az ügy egyszerű megítélésű, valamint a büntetővégzés meghozatalának egyéb törvényi feltételei is fennállnak, ezért az ügyet tárgyalás mellőzésével bírálták el. Fellebbezni nem lehet, de az érdekeltek tárgyalás tartását kérhetik.

Frissítés – Czeglédy Csaba reakációja:

Az elmúlt egy évben, amit tudok, mind elmondtam az ördög ügyvédje ügyben. Már lassan én unom. Büszke lennék rá, ha én járultam volna hozzá az ellenzék 2019 őszi választási sikeréhez. Sajnos, nem én voltam.

Vajon miért van az, hogy a bíróság fél attól, hogy ebben az ügyben előttük is elmondjam az igazat?

Miért akadályozzák, hogy nyilvános tárgyaláson védhessem meg magam?

Miért van az, hogy másfél héttel a választások előtt a gyáva ügyészség nyomására hoztak egy súlyosan törvénysértő végzést, amit az ügyvédem és én meg sem kaptunk?

Úgy gondolom, ezekre a kérdésekre mindenki tudja a választ…

Úgy hozta meg egyébként végzését a hatalmat kiszolgáló veszprémi bíró, hogy pár hónappal ezelőtt a Pesti Központi Kerületi Bíróság már eldöntötte: az ügy bonyolult, tárgyalást kell tartani.

Azt viszont köszönöm az ügyészségnek, hogy megtámogatta a kampányomat, mert nincsen olyan kormányváltást akaró szavazó, aki követ dobna rám, ha tényleg én lennék az ördög ügyvédje.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet