Egy miniszter is megjelent az új séi óvoda átadóján

Maga a miniszterelnökség támogatta az építést.

Átadták a Vas megyei Sé új óvodáját pénteken, amelynek építését a Miniszterelnökség támogatta – írja az MTI az eseményről, amelyre lapunk nem kapott meghívót.

A hírügynökségi beszámoló szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter is jelen volt az átadón, és arra emlékeztetett, hogy a kormány stratégiai célja volt 2010-ben is, hogy a vidéki élet feltételeit ugyanolyan színvonalon biztosítsa, mint amilyen a városi életé.

A stratégiai célokat a nehéz időben sem szabad feladni, még akkor sem, ha várni kell a megvalósításra, hiszen jelenleg jelentős forrásokat köt le az, hogy a kormányzat az emelkedő energiaárak közepette is fenntartja rezsicsökkentést az átlagfogyasztásig - mondta Gulyás Gergely.

. Részvevők a Vas megyei Sé új óvodájának avatásán 2022. október 7-én. A település a 420 négyzetméter alapterületű Mesevilág óvoda építésére első ütemben 257 millió forint támogatást kapott, majd a Magyar falu program keretében 2021-ben az óvoda tornaszobájára újabb 30 millió forintos, az óvoda udvarára pedig 5 millió forintos pályázati támogatást nyertek el.
MTI/Filep István

A politikus reményét fejezte ki, hogy 2024-től ismét rendelkezésre állnak majd azok a források, amelyekből a Magyar Falu Program és a Modern Városok Program fejlesztései megvalósultak.

A miniszter kiemelte: 2018 után, a Magyar Falu Programot megvalósítva komoly lépéseket tettek annak érdekében, hogy az ország legkisebb településén is javuljanak az infrastrukturális körülmények, legyenek jobbak az utak, épüljenek óvodák és iskolák.

Sé nemcsak behozta a lemaradást, de az utóbbi évtizedben jól láthatóan fejlődött - idézi a minisztert az MTI.

Hozzáfűzte: az új Mesevilág óvodára büszkék lehetnek a séiek.

Nagy Róbert polgármester, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő és Rácz Elemér, a kivitelező Inter-Alp Építőipari és Szolgáltató Kft. tulajdonosa átvágja a nemzeti színű szalagot.
MTI/Filep István

Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a térség Fideszes országgyűlési képviselője köszönetét fejezte ki a Miniszterelnökség és személy szerint Gulyás Gergely támogatásáért, aki miniszteri keretéből fedezte az óvodaépítés költségeinek jelentős részét.

Nagy Róbert Sé független polgármestere elmondta: a 420 négyzetméter alapterületű óvoda építésére első ütemben 257 millió forint támogatást kaptak, majd a Magyar Falu Program keretében 2021-ben az óvoda tornaszobájára újabb 30 millió forintos, az óvoda udvarára pedig 5 millió forintos pályázati támogatást nyertek el.

Az építőanyagárak emelkedése miatt azonban még így sem tudták volna befejezni az építkezést, ha nem kaptak volna újabb 108 millió forintot a miniszteri keretből - emlékeztetett a polgármester.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet