Egy román politikus szerint Kárpátalját vissza kellene csatolni Magyarországhoz

Nem várt helyről érkezett revíziós javaslat.

Andrei Marga, filozófus, korábbi politikus, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem egykori rektora, szerint Ukrajnának át kellene adnia területeket Magyarországnak és Romániának is, mert jelenleg természetellenes határok veszik körül az országot - írja az rtl.hu.

A 76 éves Herder-díjjal jutalmazott filozófus, volt oktatási és külügyminiszter ezeket a mondatokat a gyulafehérvári könyvvásáron nyilatkozta. Marga szerint Ukrajnának át kéne engednie

- Magyarországnak Kárpátalját

- Lengyelországnak Galíciát

- Romániának Bukovinát

- Oroszországnak pedig Donbasszt és a Krímet.

Marga továbbá elmondta, hogy sosem lesz béke, ha az Egyesült Államoknak Oroszországnak, Németországnak, Ukrajnának és Kínának nem sikerül megállapodnia egymással.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet