Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy szombathelyi család segítségkérése

Daganatos betegség miatt kérnek támogatást.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ikreink nem voltak még 3 évesek, amikor 2019. április 30-án egy sürgősségi MRI vizsgálat során kiderült: baj van… Két nap múlva Tamás, a férjem már a műtőasztalon volt.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az operáció során eltávolított daganat szövettani eredménye padlóra küldött minket: glioblastoma multiforme, a legagresszívabb agydaganat…

A daganatot sikerült teljesen eltávolítani, a műtétet végző orvos azonban felvázolta: ennek a típusú agydaganatnak az esetében a kiújulás veszélye a sugár- és gyógyszeres kezelés ellenére is rendkívül nagy.

Sugárterápia, majd rendszeres kemoterápiás időszak következett, de Tamás vissza tudott térni dolgozni.

Aztán úgy két hónappal ezelőtt, 2020. július közepén egy napon hazaért a munkából és úgy láttam, furcsán féloldalas, kifejezetten félmosolya van. Furán is érezte magát, a bal kezén nehezebben mozogtak az ujjai, mint szokványosan.

Néhány napon belül ismét egy sürgősségi MRI vizsgálat, majd a sokk: a daganat újra megjelent, más helyen – pedig 1 hónappal azelőtt, az utolsó MR-vizsgálaton elváltozásnak, daganatnak nyoma sem volt…

Az új daganat sajnos olyan helyen van, ami nem műthető, és amikor ezeket a sorokat írom, 2020. szeptember végén, már 5 cm-nél is nagyobb – ez is mutatja, milyen agresszív természetű... Tamás bal karja a tumor detektálását követő röpke két hónap alatt teljesen lebénult és már a lába sem működik 100%-osan.

Néhány napon belül kezdődik egy újabb sugárterápia – orvosai és mi is abban reménykedünk, hogy ezzel sikerül megfékezni a daganat további hirtelen és agresszív növekedését.

Számára azonban ezzel a sugárterápiával a hazai gyógymód forrásai elapadnak.

Létezik azonban egy Magyarországon nem, de az USA-ban illetve számos szomszédos, európai országban már bevezetett és támogatott, OPTUNE nevű orvostechnikai eszköz, amelynek használata bizonyítottan, statisztikailag szignifikáns mértékben képes meghosszabbítani a diagnosztizált glioblastomás betegek túlélését.

Nekünk a sugárterápiát követően már csak az OPTUNE az egyetlen esélyünk arra, hogy egy család maradhassunk, hogy Tamás még megtaníthassa tavasszal a fiúkat biciklizni, nyáron pedig úszni és megérhesse azt is, hogy 2 év múlva kisiskolások lesznek…

Az OPTUNE kezelés havi költsége azonban 21.000,- Euro. Jártunk már Bécsben, ahonnan megszereztük egy ideggyógyász szakmai ajánlását a szerkezetre. Tamás hazai kezelőorvosa is ismeri és támogatja az Optune-t, de kérdéses, hogy a sugárterápiát követően az OEP-nél sikerül-e, s ha igen, mikorra sikerül elérnünk, hogy támogassa Tamás OPTUNE kezelését.

Az idő nagyon sürget minket, ezért muszáj elébe mennünk a történéseknek.

Arra kérünk, segíts, hogy összegyűjthessünk legalább annyi pénzt, amennyivel 2-3 hónap Optune-kezelés költségét fedezni tudjuk (ez kb. 23 millió forintot jelent).

Az OPTUNE nekünk remény, kapaszkodó.

A segítséged pedig számunkra esély – ESÉLY AZ ÉLETRE.

Ha van lehetőséged és szeretnél segíteni, itt megteheted, nagyon hálásak leszünk érte:

Sulák Tamás

K&H Bank GIRO számlaszám: 10403064-86755548-55901004 IBAN számlaszám: HU24 1040 3064 8675 5548 5590 1004 SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB

Köszönjük a támogatásod!

Tamás, Vera, Levente és Domonkos

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés