Egy webáruház megtalálta a kiskaput, amivel távol tudja tartani ügyfeleitől a postát

A webáruházak életét ugyanis megnehezíti az új szabályozás.

Március 28-tól a webáruházaknak fel kell tüntetniük az oldalukon a Magyar Postát is mint kézbesítőt a beérkező megrendelésekhez.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A posta webshopoknak készült tájékoztatása szerint vagy az egyetemes szolgáltatást biztosítják a webáruházaknak regisztráció mellett (és ez esetben nem mennek helybe az összekészített rendelésekért) és meghatározott áron, vagy egyedi szerződést köthetnek a webshopok velük (és akkor kimennek a megrendelésekért).

Egy webshop-üzemeltető a 24-hu-nak azt írta, ő szeretné kikerülni, hogy a posta igénybevételével kelljen kiszállítani a tőle megrendelt árukat.

Az egyedi szerződést nem kötő ügyfeleknek a posta előírta, milyen díjakat kell alkalmazniuk. (Ilyenkor egy felületen kell rögzíteni a csomagot, el kell vinni a legközelebbi postára, majd ott készpénzben előre ki kell fizetni a kiszállítást.) Emiatt arra jutott, hogy a posta által meghatározott díjakat feltünteti, de mellette a webáruháza általános szerződési feltételei közé beírja, hogy a posta által kiszállított csomagoknál küldeménykezelési díjat számít fel. A rendelés során pedig ezt külön tételként jeleníti meg abban az esetben, ha postai kiszállítást választ az ügyfél.

Abban bízik, hogy így remélhetőleg el tudja kerülni, hogy az ügyfelei a postai kiszállítást válasszák.

Székely Gergely, webáruházakat képviselő ügyvéd azt írta, egyelőre nem tiltott ilyen felár alkalmazása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek